Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Demokrater og Republikanere er enige om grænseaftale

Den amerikanske præsident Donald Trump.
Den amerikanske præsident Donald Trump. Foto: JOE RAEDLE
Vis mere

Udland: Demokraterne og Republikanerne er 'enige om rammerne' for en aftale om grænsesikkerhed i USA.

Det skriver flere amerikanske medier, der har talt med forhandlere på begge sider. En eventuel aftale kræver dog stadig en underskrift fra USA's præsident, Donald Trump.

Læs mere her

19 spørgsmål om regionerne sår splid i Venstre

Jane Heitmann, sundhedsordfører for Venstre.
Jane Heitmann, sundhedsordfører for Venstre. Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

Politik: Der er vrede og forundring blandt flere af Venstres politikere i regionerne, efter at partiets sundhedsordfører, Jane Heitmann, anonymt har stillet en lang række spørgsmål, der kan ses som led i en smædekampagne mod interne kritikere af regeringens sundhedsreform. Det skriver Jyllands-Posten.

Læs mere her

Canadisk politi redder 43 mexicanere fra moderne slaveri

Udland: 43 mexicanske statsborgere er blevet reddet fra 'moderne slaveri' af canadisk politi, oplyser lokalt politi i Ontario mandag.

De blev ifølge politiet tvunget til at arbejde som rengøringsassistenter på feriesteder i det nordamerikanske land for det, der svarer til 330 kroner om måneden.

Læs mere her

Præsidentkandidat vil legalisere hash i USA

Den demokratiske senator Kamala Harris.
Den demokratiske senator Kamala Harris. Foto: Elijah Nouvelage
Vis mere

Udland: Skulle det lykkes for den demokratiske senator Kamala Harris at vinde præsidentvalget i 2020, kan det bane vej for en total legalisering af cannabis i USA. Præsidentkandidaten foreslog mandag, at en legalisering kan have positive effekter på alt fra kriminalitet til sundhed.

Læs mere her

Helikopterstyrt koster soldater livet i boligområde i Istanbul

Udland: Fire soldater mistede mandag aften livet i et helikopterstyrt i Istanbul. Det skete, da en militærhelikopter styrtede ned i et boligområde i forstaden Cekmekoy. Det oplyser Istanbuls guvernør på et pressemøde.

Læs mere her

Minister: Regionerne har ansvar for at læger kan dansk

Politik: Det er regionernes ansvar, at sundhedspersoner taler så godt dansk, at de kan kommunikere med borgerne, mener regeringen. Udmeldingen kommer, efter at Lægeforeningen har opfordret til sprogkrav for læger, der kommer fra EU-lande, så de ligestilles med andre lande.

Læs mere her

Forskere advarer om historisk kollaps blandt insekter

(ARKIV) Honningbi.
(ARKIV) Honningbi. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Udland: Næsten halvdelen af alle verdens insekter falder hastigt i antal. Og en tredjedel risikerer total udryddelse. Sådan lyder to af konklusionerne i et nyt stort studie, der bliver bragt i tidsskriftet Biological Conservations apriludgave. Forskere frygter kollaps i naturens økosystemer.

Læs mere her