Velkommen til B.T.s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Demokrater får adgang til Mueller-beviser
Det amerikanske justitsministerium er gået med til at udlevere noget af bevismaterialet fra den særlige anklager Robert Muellers såkaldte Rusland-undersøgelse til demokratiske politikere i Kongressen.
Læs mere her

Den demokratiske formand for retsudvalget i Repræsentanternes Hus, Jerrold Nadler, har vundet en halv sejr, efter at justitsministeriet har meddelt, at det vil udlevere bevismaterialer fra Muellers efterforskning.
Den demokratiske formand for retsudvalget i Repræsentanternes Hus, Jerrold Nadler, har vundet en halv sejr, efter at justitsministeriet har meddelt, at det vil udlevere bevismaterialer fra Muellers efterforskning. Foto: SAUL LOEB
Vis mere

30 investorer er klar til at sagsøge Danske Bank
Allerede i løbet af sommeren eller tidligt på efteråret bliver Danske Bank sagsøgt af endnu en gruppe af udenlandske institutionelle investorer som følge af sagen om hvidvask.
Læs mere her

Dommer tillader Missouris eneste abortklinik at holde åbent
En dommer i USA har mandag givet delstaten Missouris eneste abortklinik, der ligger i byen St. Louis, lov til at forblive åben indtil videre. Beslutningen ses som en sejr for rettighedsgrupper, der kæmper for retten til abort.
Læs mere her

Tilhængere af retten til abort demonstrerer foran Planned Parenthoods abortklinik i St. Louis, Missouri.
Tilhængere af retten til abort demonstrerer foran Planned Parenthoods abortklinik i St. Louis, Missouri. Foto: SAUL LOEB
Vis mere

Yngre mand dræbt af skud foran socialkontor i Malmø
En mand i 20-årsalderen blev mandag eftermiddag dræbt af skud i et boligområde i Malmø. Senere mandag var der yderligere en skudepisode i samme område. Her kom ingen personer til skade.
Læs mere her

Amerikansk topdiplomat rejser til Sudan for at mægle i strid
USA's topdiplomat for Afrika, Tibor Nagy, vil i denne uge rejse til Sudan og opfordre de stridende parter til at forhandle. Det sker, efter at samtaler mellem Sudans midlertidige militærråd og landets civile opposition kollapsede i sidste uge.
Læs mere her

Trump forventer at tale handel med Xi om få uger
USA's præsident, Donald Trump, siger, at han forventer at mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, ved G20-topmødet i Japan senere på måneden.
Læs mere her

USA's vicepræsident støtter forbud mod regnbueflag
USA's vicepræsident, Mike Pence, støtter præsident Donald Trump-administrationens forbud mod regnbueflag på amerikanske ambassader under LGBTQ-pride, der varer hele juni.
Læs mere her

Mike Pence støtter Trump i et forbud mod regnbueflag på amerikanske ambassader under LGBTQ-pride hele juni.
Mike Pence støtter Trump i et forbud mod regnbueflag på amerikanske ambassader under LGBTQ-pride hele juni. Foto: Yuri Gripas
Vis mere

Iran advarer om økonomisk krig ført gennem sanktioner fra USA
Irans udenrigsminister advarer om konsekvenserne af en økonomisk krig mod den islamiske republik gennem amerikanske sanktioner. Det sker efter et møde med Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas, i Teheran mandag.
Læs mere her

Irans udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif advarer om konsekvenserne af en økonomisk krig mod den islamiske republik gennem amerikanske sanktioner.
Irans udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif advarer om konsekvenserne af en økonomisk krig mod den islamiske republik gennem amerikanske sanktioner. Foto: ATTA KENARE
Vis mere