Den dømte svindler og deltager i DR-dokumentaren 'Sidste omgang i Whiskybæltet' Steen Svartzengren har anket sin straf på to år og seks måneders fængsel.

Det oplyser Retten i Lyngby.

Steen Svartzengren blev i november 2022 dømt for bedrageri, mandatsvig og dokumentfalsk af særlig grov beskaffenhed.

Sagen kørte som en tilståelsessag.

Forretningsmand og DR-kendis Steen Svartzengren er dømt for svindel.
Forretningsmand og DR-kendis Steen Svartzengren er dømt for svindel. Foto: Foto: Impact TV
Vis mere

Den er nu anket til landsretten med påstand om, at dommen »helt eller delvis« skal gøres betinget, dvs. at straffen ikke skal afsones i et fængsel.

Netop en betinget straf til Steen Svartzengrens var noget, som forsvarsadvokat Jakob Lund Poulsen argumenterede for i retten blandt andet med henvisning til, at Steen Svartzengren igennem en årrække har haft et massivt alkoholmisbrug.

Det var ifølge Steen Svartzengrens egen forklaring medvirkende til, at han svindlede.

Dermed mangler det sidste punktum stadig at blive sat i sagen om Steen Svartzengrens svindel, som B.T. har afdækket siden 2019.

Steen Svartzengren deltog i DR-dokumentaren 'Sidste omgang i Whiskybæltet' i 2018, hvor han som alkoholbehandler har en af seriens hovedroller.

I dokumentaren fremstilles han som tørlagt alkoholiker og rig forretningsmand med sort Mercedes og strandvejsvilla. Med i programmet er også modeskaberen Erik Brandt, modellen Oliver Bjerrehuus, Shu-bi-dua-trommeslageren Bosse Hall og komikeren Thomas Wivel.

Steen Svartzengren styrer i dokumentarens første afsnit en samtalegruppe for nuværende og tidligere alkoholikere fra noget, der skal forestille at være overklassen. Det foregår i Svartzengrens pragtvilla med direkte udsigt ud over Øresund.

I løbet af 2019 kunne B.T. så afsløre, at Steen Svartzengren ikke var den rigmand, han gav sig ud for at være.

En række investorer og småsparere fortalte til B.T., at han havde ført dem bag lyset, og at de havde mistet deres indskud på flere millioner kroner under mystiske omstændigheder. De mistænkte ham for at snuppe pengene selv.

En af Svartzengrens strategier var blandt andet at føre investorerne bag lyset ved at vise dem nogle grafer og tal, som snød dem til at tro, at Svartzengren fik deres penge til at yngle. En rigmand fortalte også, at han havde mistet penge, som han havde lånt Svartzengren.

Det er denne villa, som Steen Svartzengren bor i i dokumentaren 'Sidste omgang i Whiskybæltet'. Han fortalte både instruktøren og en deltager, at det var hans. Men det er forkert.
Det er denne villa, som Steen Svartzengren bor i i dokumentaren 'Sidste omgang i Whiskybæltet'. Han fortalte både instruktøren og en deltager, at det var hans. Men det er forkert. Foto: Screenshot/Impact TV
Vis mere

Siden kunne B.T. også fortælle, at Steen Svartzengren blev smidt ud af huset i Vedbæk, mens optagelserne til dokumentaren stod på, fordi han ikke betalte sin husleje.

Steen Svartzengren blev efterfølgende politianmeldt, og efter flere års efterforskning kom sagen for retten i november 2022.

Her valgte Steen Svartzengren at tilstå underslæb og bedrag for otte millioner kroner. Under retssagen kom det frem, at han på bedste pyramidespilsmaner lod nye investorers penge betale gæld til de investorer, som allerede havde mistet deres penge. Han havde også brugt investorernes penge på privatforbrug.

Dommen lød på to år og seks måneders fængsel. Dem prøver Steen Svartzengren nu at få gjort betinget.

Steen Svartzengrens advokat, Jakob Lund Poulsen, oplyser, at han ikke har yderligere kommentarer.

Lyt til Copenhagen Narcos, en podcastserie om Danmarks største narkosag: