Det skal være slut med, at folk kan sælge håndsprit, toiletpapir, gær og mundbind til vanvidspriser online på Den Blå Avis.

Det har man besluttet hos DBA, når det gælder den typer varer, som direkte kan forbindes til coronakrisen.

Det skriver DR.

Hos DBA har man nemlig oplevet, at specifikke varer er steget markant i pris de senste dage, når de skulle videresælges. De varer er typisk dem, som mange danskere har hamstret, når de har været i supermarkederne den forgangne uge.

»Vi så en ret voldsom stigning i indrykning af de varer. Til nogle ret høje priser. Vi kan ikke afvise, at der er tale om hamstring, og derfor har vi valgt at stoppe salget af blandt andet håndsprit,« siger kundeservicechef Lene Kristensen fra DBA til DR.

Hun fortæller samtidig, at man er begyndt at slette annoncer, folk har slået op, med voldsomme priser på eksempelvis håndsprit.

De seneste dage har der været voldsom efterspørgsel på netop håndsprit og toiletpapir. Og i samme ombæring har hospitaler landet runder oplevet, at deres håndsprit blev stjålet på gange og toiletter, så personale og indlagte ikke har mulighed for at afspritte deres hænder - hvilket kan være livsvigtigt.

Det har blandt andet fået flere personer ansat i sundhedsvæsenet til at slå alarm.

En af dem er lægen Camilla Fjord Thomsen, der i et opslag på Facebook blandt andet skriver:

'Folk hamstrer sprit og masker fra hospitalet, og jeg kan ærligt sige, at udviklingen i patient-kategorien de seneste par dage bekymrer mig dybt. Hold jer hjemme. Hold jer og andre sikre - og hold fingrene fra hospitalets forsyninger. Ellers er vi her ikke ret længe til at passe på jer...'

Hele opslaget kan læses her.

DBA er ejet af den amerikanske online-handelsgigant eBay, som opkøbte den danske virksomhed tilbage i 2008 af blandt andre Karsten Ree.