Lyt til artiklen

Selv om der de seneste år er indsamlet mindre og mindre til flygtningehjælpen, er generalsekretær positiv.

Nødhjælpsorganisationen Dansk Flygtningehjælp indsamlede søndag 13 millioner kroner til den årlige landsindsamling.

I alt 12.000 danskere var på gaden for at samle ind til flygtninge i nærområderne.

Generalsekretær Christian Friis Bach er stolt over resultatet. Han mener, at Danmark står sammen om at hjælpe flygtninge.

- Vi er meget glade for resultatet, de mange indsamlere og de mange positive historier, der er strømmet ind fra hele landet, siger Christian Friis Bach til Ritzau.

Pengene går i år blandt andet til flygtninge i og omkring Syrien, Yemen og rohingya-familier, der er samlet i verdens største flygtningelejr i Bangladesh.

Rohingya-familierne er flygtet fra Myanmar, hvor de bliver forfulgt.

Resultatet fra indsamlingen er faldet i kroner og øre siden sidste år. Generelt har der de seneste år været en tendens til, at danskerne giver mindre og mindre til nødhjælp.

- Der er nok flere grunde til, at beløbet er gået ned, hvilket er sket for alle indsamlinger i år, siger Christian Friis Bach.

- Danskerne støtter på nye måder, så de giver et beløb om året i stedet for at give et beløb i raslebøssen. Derudover er der flere organisationer med landsindsamlinger og færre kontanter ude i de danske hjem.

- Og så er der måske mindre fokus på flygtningekrisen nu, end der var for et par år siden.

Sidste år indsamlede 14.000 frivillige 15 millioner kroner til organisationen. Endnu bedre gik det i 2016, hvor man indsamlede 18 millioner kroner. i 2015 blev det til 20 millioner kroner.

Det slår dog ikke Christian Friis Bach ud.

- Det er mindre end sidste år, og det vidste vi, fordi sådan har det været med alle indsamlinger i år. Derfor havde vi også forventet, at beløbet ville falde. Men vi havde frygtet, at det ville falde mere, siger han.

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største humanitære organisation og hjælper mennesker på flugt i mere end 35 lande.

/ritzau/