Det er ikke ligefrem de mest lyse tider, der finder sted i hverken Danmark eller i resten af verden lige nu.

Men en mand i 50'erne fra Rudersdal Kommune fik for nylig alt god grund til at juble lidt alligevel, da han blev den heldige vinder af 6.912.697 kroner.

Han havde nemlig de helt rigtige jokertal i en Lotto-lørdagstrækning.

Men da han spiller Plus-abonnement og ikke tjekker sine tal, var han ret så overrasket, da telefonen pludselig ringede, og det var Danske Spils Kundecenter.

»Kvinden i den anden ende spurgte, om jeg vidste, at jeg havde vundet næsten syv millioner kroner – og der måtte jeg jo bare svare nej,« fortæller manden i en pressemeddelelse fra Danske Spil.

Han havde faktisk svært ved rigtig at tro på, at han havde vundet den store gevinst.

»Vi var nødt til at se det sort på hvidt. Selvom det var svært at tro på, at vi havde vundet, så fik vi da indkøbt en flaske champagne og fik skålet en del gange i løbet af aftenen. Det var en dejlig løssluppen stemning og følelsen af tryghed og ro,« lyder det.

Og det var faktisk lige, hvad familien trængte til.

De seneste år har nemlig været svære for familien, efter konen har været igennem et hårdt sygdomsforløb og fortsat ikke er på toppen endnu.

»Så man kan godt sige, at pengene på den måde falder på et tørt sted. Nu har vi mulighed for at betale nogle dyre behandlinger i udlandet, og jeg kan købe mig fri til at tage med hende. Så det skal nogle af pengene selvfølgelig gå til, selvom der selvfølgelig er noget tid til, at det kan lade sig gøre,« siger han og henviser til coronakrisen.

På grund af konens sygdom er coronavirussen noget, de er særlig opmærksomme på, og derfor omgås de heller ikke med andre i den her periode.

Det betyder derfor også, at det for parret er en meget underlig følelse at sidde med så mange penge, mens verden nærmest er lukket helt ned.

»Men så har vi endnu bedre tid til at tænke os om, hvad vi skal bruge pengene på. Vi overvejer først og fremmest at finde en ny bolig. Vores børn er flyttet hjemmefra, og det ville være rart med noget mindre og nyere, der ikke skal holdes,« forklarer manden.