Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det går godt for den familieejede virksomhed Pindstrup Mosebrug, der har base på Djursland. Rigtig godt endda.

For første gang i 117 år har virksomheden, der sælger gødning, spagnum og substrater, nemlig haft et rekordår med en omsætning, der lyder på over en milliard kroner.

Det skriver Finans, der bragte historien først.

Overskuddet skyldes i høj grad, at virksomheden har udnyttet den fulde produktionskapacitet på sine fabrikker, samtidig med at den har oplevet en enorm efterspørgsel i løbet af året.

»Jeg er stolt af, hvordan mine medarbejdere har knoklet for den flotte toplinje og rekordhøje omsætning,« fortæller Torben Brændgaard, der er direktør i virksomheden.

Siden regnskabsåret 2011/2012 er omsætningen helt konkret vokset fra 407,9 millioner kroner til 1,07 milliarder kroner. Men på trods af milliardomsætningen lægger direktøren ikke skjul på, at det seneste år har været besværligt.

For ligesom så mange andre virksomheder har Pindstrup Mosebrug haft udfordringer med de tårnhøje fragtpriser samt en svær adgang til transport over Atlanten. Udfordringer, der har betydet, at priserne på deres produkter er steget med fem til ti procent.

Virksomheden forventer dog, at succesen vil fortsætte ind i det nye år, hvor ambitionen er at øge resultatet med hele ti procent.

Andre læser også