Den danske bitcoin-rigmand Niklas Nikolajsen har købt en del af den danske ø Hjelm.

På Facebook fortæller han, at købet er færdiggjort.

Ubeboede Hjelm ligger cirka fem kilometer sydøst for Jyllands drypnæse, Djursland, og ifølge Estate Media har den samlede pris for områderne været 3,25 millioner kroner – det samlede areal er på 17.950 kvadratmeter.

Det er den danske stat, der er sælgeren af de områder, som Niklas Nikolajsen har købt.

Hjelm set fra oven.
Hjelm set fra oven.
Vis mere

Han har blandt andet erhvervet sig fyrtårnet fra 1856 centralt på øen og et større område omkring Fyrbakken, hvor det står. Fyret har hidtil tilhørt Søfartsstyrelsen.

Derudover har den danske mangemillionær, der har grundlagt kryptovalutabanken Bitcoin Suisse, erhvervet sig yderligere fem usammenhængende områder rundt omkring på øen, alle ud til kysten. I udbuddet er det samlede området blevet kaldet for 'Hjelm-3'.

På Facebook fortæller Niklas Nikolajsen om sine planer for Hjelm. Han vil gerne renovere fyrtårnet samt genopbygge den nærliggende Fyrmestergaarden, der blev revet ned i 2003.

»Til det er der brug for ressourcer og engagement, og jeg besidder begge dele,« som han tilføjer på det sociale medie.

Det var på Hjelm, at Marsk Stig søgte tilflugt – og døde i 1293 – efter at var blevet dø, t fredløs i kølvandet på mordet på den danske Erik Klipping.

Hjelm er i alt på 0,62 kvadratkilometer, og den nye ejer har fortsat pligt til at Hjelm Fyr skal lyse og guide forbipasserende skibe.