»Der er ikke noget, der hedder Israel.«

Det siger Mohammad Khani, der er imam for den største shiamuslimske moské i Danmark, Imam Ali Moské i København.

» Det er en ulovlig besættelsesmagt, det er en militærstat, det er en illegitim stat,« fortæller imamen til Joachim B. Olsen i B.T.s politiske podcast 'Slottet og Sumpen'.

Siden Hamas' terrorangreb på Israel den 7. oktober er det væltet frem med detaljer om halshugninger, drab på civile til en musikfestival og i kibbutzer.

Seneste kunne den danske freelancejournalist Jotam Confino berette om brutale drab på civile israelere, da han sammen med 100 internationale journalister blev inviteret ind i et auditorium på en militærbase i Israel, hvor de fik fremvist en 45 minutters lang video, der var klippet sammen ud fra Hamas' egne videoer fra den 7. oktober.

Men ifølge Mohammad Khani, så er det endnu ikke bevist endnu, at Hamas målrettet er gået efter civile israelere.

»Klare og tydelige beviser for mig er, at de bevidst havde angrebet en person, som er civil, eller at de selv har sagt, at vi skal gå efter civile, og civile er vores mål. Det har de kategorisk afvist gang på gang. De har sagt, at vi er gået efter militærmål,« siger Mohammad Khani, der også betvivler, at Hamas gik efter civile til en musikfestival.

»Jamen, der var tanks til stede til festivalen, der var militær til stede til festivalen, og der var en hær af politifolk til stede til festivalen. Og hvis du kigger på videoerne, der er udgivet fra festivalen, så ser du også, at soldaterne og militærfolkene løber rundt imellem de civile, og de gemmer sig faktisk.«

Ser du Hamas som en terrororganisation?

»Mine udtalelser kan måske have juridiske konsekvenser, så jeg vælger ikke at udtale mig om den her specifikke gruppe. Der er nogle ting, der kan være med til at forårsage nogle problemer for mig rent juridisk her i Danmark. Apropos den her ytringsfrihed. Man kunne godt sympatisere med terrorstaten Israel, som terroriserer den palæstinensiske befolkning, men når der er en gruppe, der griber til væbnet kamp mod Israel, så bliver de stemplet som terrorister.«

Er det en befrielsesgruppe?

»Jeg vælger ikke at sige ja eller nej, fordi det kan have problemer for mig rent juridisk.«

Du kan høre hele interviewet med Mohammad Khani i B.T.s politiske podcast her, eller hvor du normalt plejer at høre podcast.