Daniel var på vej hjem efter en tur i Bauhaus i Københavns Sydhavn, da han pludselig hørte et kæmpe brag. Umiddelbart efter kom to biler flyvende.

Daniel var den første, som kom ofrene for trafikulykken på Ellebjergvej torsdag eftermiddag til hjælp. En trafikulykke, som desværre kostede en 10-årig dreng livet.

»Han sad derinde i bilen i fodboldtøj, så han var sikkert på vej til fodbold. Jeg har selv en jævnaldrende dreng, som spiller fodbold. Da jeg hørte, han var død, fik jeg det fysisk dårligt. Det ramte mig virkelig hårdt,« siger Daniel til B.T.

Men da Daniel holdt der på Pilestykket for at dreje ud på Ellebjergvej torsdag eftermiddag ved 16.20-tiden, vidste han ikke, at det, han blev vidne til, skulle få en så tragisk udgang.

»Jeg holdt i krydset, da jeg pludselig hørte et kæmpe brag. Umiddelbart efter kom to biler flyvende. Med det samme kunne jeg fornemme, at det her var alvorligt,« siger han til B.T.

Han stoppede prompte sin bil og ilede ofrene til hjælp.

En BMW var kørt ind i højre side på en sølvgrå Skoda Fabia, som var ved at svinge til venstre for at komme ind til Bauhaus.

Daniel fornemmede hurtigt, at det var personerne i Skodaen, der var kommet alvorligst til skade i ulykken.

En enkelt buket roser lå fredag ved det sted, hvor den 10-årige dreng mistede livet i en trafikulykke torsdag eftermiddag.
En enkelt buket roser lå fredag ved det sted, hvor den 10-årige dreng mistede livet i en trafikulykke torsdag eftermiddag. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Drengens hoved hang

»Jeg løb hen til bilen og så, at en voksen mand og en dreng sad fuldstændig stille derinde.«

Daniel bad et af de andre vidner om at ringe 112, åbnede bildøren i førersiden og fik derefter stoppet motoren - som stadig kørte - af frygt for, at bilen ville antænde.

Da han så de to, kunne han med det samme se, at det var kritisk.

»De havde begge mistet bevidstheden. Der var ikke umiddelbart nogle skader at se på dem, så jeg råbte til nogle af de andre, som stod og så på, at de skulle få passagererdøren åbnet og få rettet hans hoved op, så hans luftveje ikke var blokeret,« siger Daniel.

Men bildøren i passagersiden kunne ikke åbne. Det var der, den modkørende BMW havde ramt bilen, mens faren var ved at dreje ind på Bauhaus' parkeringsplads. Så et andet vidne måtte kravle over ham for at komme den bevidstløse dreng til undsætning.

Samtid tog Daniel sig af drengens far, som efter et stykke tid kom til bevidsthed. Han fortæller, hvordan faderen med det samme greb om sønnen for at få kontakt, men at Daniel forsøgte at til at holde ham tilbage i tilfælde af, at drengen havde indre blødninger.

Ulykkesstedet dagen derpå.
Ulykkesstedet dagen derpå. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

En sygeplejerske tog drengens puls og konstaterede, at den var meget svag.

»Jeg råbte til nogen af dem, der stod og kiggede på, at de skulle hente en hjertestarter i Bauhaus eller en af de andre butikker i en fart,« siger Daniel.

Kort efter kom brandvæsenet.

Trak ikke vejret

»Drengen trak ikke længere vejret, så brandfolkene trak ham med det samme ud på vejen og gav ham livgivende førstehjælp. Redderne fra ambulancen hjalp til, da de kom frem umiddelbart efter,« siger Daniel.

De to unge fyre fra BMW'en stod og holdt om hinanden og virkede til at være i chok. Det samme virkede flere af vidnerne til ulykken ifølge Daniel til at være. For slet ikke at tale om drengens far.

»Han blev ved med at råbe sønnens navn. Det var hjerteskærende,« siger Daniel.

Da han forlod ulykkesstedet, efter at brandfolkene og redderne fra ambulancen havde overtaget styringen, var mavefornemmelsen ikke god.

det var først, da han så nyhederne torsdag aften, at Daniel hørte ulykkens tragiske udgang: Den 10-årige dreng blev erklæret død kort efter ankomsten til Rigshospitalet.

Hverken drengens far eller den modkørende bilist kom alvorligt til skade ved ulykken.

Københavns Politi er stadig i gang med de tekniske undersøgelser og kan endnu ikke udtale sig om, hvem der var skyld i ulykken.

Daniels fulde navn er redaktionen bekendt.