Efter flere voldsomme anfald fandt lægerne endelig årsagen.

47-årige Aina Ekstrøm fra Norge har gennem hele livet måtte gå til lægen grundet uforklarlige allergiske anfald. Det skriver tv2.no.

Forklaringen lå ikke lige til, men da Aina Ekstrøm en dag nævnte over for en læge, at hun var blevet bidt af flåter næsten hver sommer gennem sit 47 år lange liv, var der en klokke, der ringede:

»Lægen ringede og var i ekstase over at have fundet svaret. Så meddelte han, at jeg aldrig måtte spise kød igen,« lyder det fra den norske kvinde.

Beskeden fra lægen kom i samme øjeblik, som Aina Ekstrøm var ved at bestille en bøf på en restaurant. Men beskeden var ikke nok til at afholde hende fra at sætte tænderne i dagens ret.

Og som lægen havde meddelt, blev hun meget dårlig efter sin bøf-ret og måtte tage hjem. Fra den dag måtte hun derfor lægge sin kost om.

Sammenhængen mellem flåtbid og kødallergi er en nyere opdagelse, som blev spottet af svenske forskere i 2013 og af den grund, er der ikke meget viden på området.

Selvom sammenhængen først er blevet opdaget i 2013, blev det første svenske tilfælde af kødallergi opdaget i 2009. Siden da har 300 patienter fået diagnosen i Stockholm, men forskerne peger på, at der findes et meget stort mørketal, da folk reagerer meget forskelligt, hvis de har kødallegeri, men alligevel får sat tænderne i en bøf.