Udenrigsministeriet arbejder på at få 20 danskere ud af Gazastriben.

Og ifølge B.T.s oplysninger er Politiets Efterretningstjeneste rejst til den egyptiske hovedstad Cairo for at debriefe og undersøge, hvem de danske statsborgere, der gerne vil hjem til Danmark, er.

B.T. har spurgt PET, om de kan bekræfte, at PET er til stede for at undersøge, hvem de personer er, som Udenrigsministeriet vil evakuere.

»Vi kan bekræfte, at PET vil være til stede i området for at bistå den danske myndighedsindsats,« skriver efterretningstjenesten i en skriftlig kommentar.

B.T. er ikke bekendt med, om de danske statsborgere er blevet evakueret ud af Gazastriben.

Ekspert: Opsigtsvækkende

Det er ifølge tidligere chefanalytiker ved Forsvarets Efterretningstjeneste Jacob Kaarsbo opsigtsvækkende, at PET bekræfter deres tilstedeværelse.

»Jeg er ikke bekendt med, at PET har bekræftet sådan noget før. Det plejer de ikke at gøre. Det er da opsigtsvækkende. Selvfølgelig holder man som sikkerhedsmyndighed øje med, hvem de danskere er, hvad de har lavet, og om de har en anden dagsorden,« siger Jacob Kaarsbo til B.T.

Kidnappede sine børn

B.T. har tidligere skrevet om en dansk statsborger, der har været efterlyst for kidnapning af sine to børn.

Han er ifølge B.T.s oplysninger én af de 20 danskere, som Udenrigsministeren arbejder på at redde ud af krigszonen.

»Udenrigsministeriet er bekendt med sagen og er i kontakt med de pårørende. Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og kan derfor ikke oplyse yderligere i sagen,« lød svaret på daværende tidspunkt fra ministeriet.

»De dør jo«

B.T. har talt med moren til de to børn, Layal og Mohammad, der fortæller, at hun ikke har set sine børn, siden hun sagde farvel til dem i Kastrup Lufthavn, hvor de skulle en uge til Egypten med deres far.

Det er 10 år siden, og børnene befinder sig ifølge moren Dina Ali El-Nazzal i den sydlige del af Gazastriben.

Hendes melding er klar og tydelig. Børnene skal hjem nu.

»Mine børn, de skal fjernes derfra. Nu handler det ikke om kidnapning. Det handler om, hvad de udsætter børn for dernede. De dør jo,« sagde hun til B.T.

Dina ved ikke, om hendes eksmand kunne finde på at sige til børnene, at deres mor er død, men der er ingen tvivl om, at hun venter på at kunne tage imod sine børn i samme lufthavn, hvor de blev taget fra hende.

»Jeg venter stadig på dem her. Og jeg er i live, hvis nu deres far har sagt, at de ikke har nogen. De er jo store børn, og de spørger sikkert efter mig. Jeg savner dem. Og de skal tilbage. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at få dem tilbage. Og de skal nok få et kram igen. Jeg har også stadig kontakt til deres venner, der savner dem og spørger ind til dem.«