En 'hasarderet' lukning af Pusher Street vil få kriminaliteten til at sprede sig til andre kommuner i hovedstadsområdet.

Det siger Albertslunds borgmester (S) Steen Christiansen til TV 2.

Han frygter konsekvenserne af, at hashmarkedet på Christiania bliver lukket ned fra den ene dag til den anden.

»Hvis man laver en forhastet eller hasarderet lukning af Pusher Street, så vil kriminaliteten sprede sig til resten af København og de omkringliggende omegnskommuner. Det ved vi af erfaring. De andre gange, hvor Pusher Street er lukket, så er det lige præcis dét, der er sket,« siger Steen Christiansen til TV 2.

Han erkender, at han selv ville kræve øjeblikkelig lukning af et hashmarked som Pusher Street, hvis handlen fandt sted i hans egen kommune.

Men han konstaterer i samme ombæring, at beboerne på Christiania 'ikke har skyndt sig' i forhold til at få Pusher Street lukket ned.

Borgmester i Albertslund Kommune Steen Christiansen.
Borgmester i Albertslund Kommune Steen Christiansen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

Når en nedlukning af Pusher Street nu er tilbage på dagsordenen hos både lokal- og landspolitikere samt christianitterne, så skyldes det, at en 30-årig mand lørdag aften blev dræbt – ifølge B.T.s kilder – som et led i en igangværende bandekonflikt.

Den dræbte havde således tilknytning til bandemiljøet, har Københavns Politi bekræftet.

Fire andre personer, blandt andet en 32-årig turist, blev ramt af skud i forbindelse med skyderiet lørdag aften.

Efter skyderiet har beboerne på Christiania efter et fællesmøde søndag aften erklæret, at man vil have lukket hashmarkedet på Pusher Street helt ned.

»Det her kan ikke fortsætte. Det må ikke fortsætte. Det skal ikke ødelægge flere liv,« konstaterer christianitterne i en pressemeddelelse.

Det samme krav har lydt fra justitsminister Peter Hummelgaard (S) i kølvandet på drabet.