»Ingen ønsker at være indlagt juleaften, men er uheldet ude, vil vi forsøge at gøre oplevelsen så god som mulig.«

Sådan lyder det fra Nadja Engelbrektsen, der er sygeplejerske på Herning Sygehus' børneafdeling.

I starten af december delte hun et opslag på Facebook under overskriften 'et lille juleønske'.

Med et dertilhørende billede af et juletræ doneret af Børnenes Kartel søgte hun julegavedonationer til de børn, der skal tilbringe deres juleaften på afdelingen.

»Min kollega havde haft fat i flere forskellige firmaer og fonde, der alle måtte meddele, at de allerede havde samarbejdspartnere denne jul. Der var derfor ingen, der kunne hjælpe os med julegaver,« siger Nadja Engelbrektsen og fortsætter:

»Det var enormt frustrerende, for vi vil virkelig gerne give noget ekstra til de børn, der skal være her over julen.«

Heldigvis viste Facebook-opslaget sig at være en rigtig god idé.

»Reaktionen har været forbløffende god. Der er rigtig mange, der har vist interesse for projektet og flere har også allerede doneret gaver,« fortæller hun:

»Det er vigtigt for mig, at vi kan forkæle børnene i tider, der er trælse. På den måde kan vi forhåbentligt kompensere lidt, så julen alligevel ikke bliver påvirket mere end højst nødvendigt af hospitalsbesøget.«

Samtidig håber hun, at julegaverne kan bidrage til at skabe en tryg relation mellem de indlagte børn og personalet.

»Det er jo naturligt, at det er os, der i børneøjne er 'de onde'. Det er os, der kommer med medicin, laver tjek og så videre. Derfor er det godt, at de også får de her gode oplevelser med personalet,« fortæller hun.

Udover gavedonationerne har også flere udtrykt ønske om at donere penge, hjemmelavede gaver eller genbrug. Generøse tilbud de desværre ikke må tage imod.

»I disse tider er der særlige hensyn at tage. Og derfor er der desværre nødt til at være et krav om, at alle gaverne skal være nye og pakket ind. Det må gerne være et fejlkøb, men det må ikke være brugt tidligere.«

På børneafdelingen er der indlagte børn i aldersgruppen nul til 18 år. Nadja Engelbrektsen fortæller, at størstedelen af de indlagte er op til 12 år gamle.

Ønsker man at donere en eller flere gaver, kan man kontakte sygeplejekoordinatoren på afdelingen.

Bor man langt fra Herning, oplyser Nadja Engelbrektsen, at man kan sende gaverne til hende med posten. Hun vil herefter sørge for, at de kommer sikkert frem.

Andre læser også