Dukker. Star Wars. LEGO. Bilbaner. Bamser. Actionfigurer

Det lyder næsten som en legetøjsbutik, men faktisk er det, hvad der står hjemme hos Bobbie Nielsen i Fredericia.

Men de mange legesager er ikke til ham selv. Det er derimod gaver, der bliver givet gratis til dem, der har brug for en lille håndsrækning.

Her forleden var det netop legesager, Bobbie Nielsen delte ud. Men listen tæller meget mere end det.

Det er cirka otte år siden, at Bobbie Nielsen første gang donerede til velgørenhed.
Det er cirka otte år siden, at Bobbie Nielsen første gang donerede til velgørenhed.
Vis mere

Bobbie Nielsen har aldrig været rig. I hvert fald ikke økonomisk, som han selv siger. Han har tidligere boet på gaden, sovet på offentlige toiletter og i legehuse. Og var det, som han selv betegner som »et problembarn«, der både har været misbruger og siddet i fængsel, hvor der var rigeligt med tid til at reflektere over, hvad han skulle med sit liv.

»Du er bedre end det her, Bobbie,« lød det engang fra en anden indsat. Den sætning har sat sig fast i Bobbie Nielsens hoved. Og i dag er kriminalitet for længst erstattet med velgørenhed.

Netop velgørenheden startede med fem pakker pålæg, som Bobbie Nielsen købte til en mand, der havde skrevet på Facebook, at han ingen penge havde og manglede mad.

Bobbie Nielsen deler alt lige fra mad til legetøj ud.
Bobbie Nielsen deler alt lige fra mad til legetøj ud.
Vis mere

Bobbie Nielsen var ikke mange øjeblikke om at købe pålægget dengang. For som han siger »jeg har selv stået i en situation, hvor jeg manglede mad og penge«. Manden, som pålægget blev købt til, gik cirka 12 kilometer for at få det. Og taknemmeligheden fra ham glemmer Bobbie aldrig.

Og fra den dag af – der ligger cirka otte år tilbage – tog det fart. Flere end 77.000 mennesker støtter og hjælper i gruppen 'Vi er til for at hjælpe hinanden', som Bobbie Nielsen har startet.

»Jeg kan godt gå ind i en butik og spørge, om jeg må købe alt deres mælk eller kød. Og så sætter jeg gratis skilt på bagefter,« fortæller ildsjælen, der også engang solgte sin egen sofa for at få råd til at købe julegaver, som han kunne give til dem, der måtte have brug for det.

Og netop julen og julegaver er Bobbie Nielsens næste projekt. Sidste år hjalp han flere tusinde mennesker til at få en bedre jul, og i år gør han altså præcis det samme.

Grunden til, at han gør det, er ganske enkel:

»Jeg får et kick ud af det. Det gør jeg. Et stort et. Fordi det oprigtigt gør en forskel for en masse mennesker.«