Den læge Region Hovedstaden i foråret politianmeldte for at have snaget i 1.230 personers elektroniske journaler, skal nu for en dommer.

Helt konkret skal lægen møde i Retten i Glostrup 3. oktober klokken 09:30.   

Det fremgår af et brev Københavns Vestegns Politi tirsdag har sendt til en af de personer, der har fået snaget i sin journal.

'Sundhedspersonen er tiltalt for misbrug af offentligt hverv til at krænke privates ret efter straffelovens bl.a. § 155, 1. pkt., ved i perioden fra den 6/7-2017 til den 8/6-2022 uberettiget at have slået dig og ca. 1200 personer op på Sundhedsplatformen og tilgået dine sundhedsoplysninger,' står der i brevet.

Regionen fik nys om sagen, da en borger med personlig relation til lægen sidste år opdagede et »mistænkeligt opslag« i sin journal på minsundhedsplatform.dk.

»En opmærksom borger reagerede på et mistænkeligt opslag, som borgeren havde opdaget via MinSP (minsundhedsplatform.dk red.). Efter et omfattende og dybdegående undersøgelsesarbejde, fik regionen identificeret de uberettigede opslag på i alt 1.230 borgeres patientjournaler,« skrev Region Hovedstaden.

Den politianmeldte læge har været ansat på flere hospitaler i hovedstadsområdet i perioden fra 2017 til 2022.

B.T. har talt med et af de dybt rystede ofre om oplevelsen med at få snaget i sine personlige oplysninger. Én ting har været særligt barskt for hende.

De uberettigede opslag blev lavet i en periode, hvor hun og hendes mand gennemgik et meget hårdt forløb med deres nyfødte datter, der lider af sjælden sygdom.

»Så mens min mand og jeg sad og bearbejdede vores største sorg nogensinde, har lægen kunnet følge med i det i patientjournalen. Jeg synes, det er så ulækkert,« sagde kvinden i maj. 

 Retten i Glostup nedlagde 5. maj navneforbud på et hasteindkaldt møde. 

Dermed er det forbudt at offentliggøre oplysninger, der kan røbe identiteten på lægen, der nu skal i retten.