Mette Frederiksen talte med store ord i fredags, da hun opfordrede alle arrangører til at aflyse eller udskyde begivenheder med mere end 1.000 deltagere.

De fleste har fulgt den opfordring, men når Silas Holst, Maria Lucia og Niels Olsen træder ind på Falkoner Salens scene lørdag og spiller musicalen 'Den skaldede frisør', kommer der meget vel til at sidde mere end 1.000 mennesker i salen.

Arrangørerne bag musicalen, One and Only Musical, har nemlig ikke tænkt sig at følge Mette Frederiksens opfordring.

Det fremgår af en mail, som de har sendt ud til de mange danskere, der har billet.

One and Only Musical skriver, at de forventer 1.300 deltagere til lørdagens forestilling, men at man kan få ombyttet sin billet til en forestilling i slutningen af marts, hvis man 'ikke ønsker at følge sundhedsmyndighedernes opfordring.'

'Sundhedsmyndighederne har opfordret til, at man ikke deltager i arrangementer med over 1.000 deltagere indtil udgangen af marts måned. For de af vores kunder, der ønsker at følge denne anbefaling, har vi derfor gjort det muligt at ombytte deres billetter til en forestilling, hvor vi ikke sælger mere end 1.000 pladser,' fremgår det også af en tekst på arrangørens hjemmeside, der fortsættes:

'For de, der ikke ønsker at ombytte deres billetter, gennemfører vi de annoncerede forestillinger helt som planlagt.'

Faktum er dog, at sundhedsmyndighederne ikke har opfordret borgere til at overveje deres deltagelse i arrangementer med mere end 1.000 deltagere, men at arrangører bør aflyse eller udskyde arrangementer, der overskrider den grænse.

One and Only Musical skriver dog også, at man 'forventer, at der oftest kun vil være cirka 1.000 gæster i salen', fordi der er mulighed for at få ombooket sin billet.

'Den skaldede frisør' er instrueret af Susanne Bier, og musikken er lavet af Thomas Helmig.

Udmeldingen kommer paradoksalt nok, efter regeringen i går præsenterede flere tiltag til erhvervsdrivende, hvor én af dem var en kompensationsordning, der kommer arrangører, som aflyser arrangementer med mere en 1.000 deltagere, til gode.

B.T. vil meget gerne spørge One and Only Musical, hvorfor man ikke vælger aflyse arrangementet, selvom der forventes at være mere end 1.000 gæster, men vi har ikke fået kontakt til arrangøren.