En ny app kaldet "RejseBillet" skal gøre det lettere at købe billetter til rejser med bus, tog, metro og letbane i hele landet.

Appen lanceres til foråret. Det er selskabet bag Rejsekortet, der står bag.

- RejseBillet bliver den første app i Danmark, som tilbyder landsdækkende enkeltbilletter og periodekort, siger direktør Kasper A. Schmidt, Rejsekort & Rejseplan A/S, i en pressemeddelelse.

Den nye app gør det muligt at købe enkeltbilletter og pendlerprodukter i hele landet på tværs af de forskellige trafikselskaber og takstområder.

Med "RejseBillet" betaler man på forhånd for billetten - modsat Rejsekortet, hvor man afregner for rejsen, når den er slut.

Ifølge direktøren er den nye app en slags forløber for en længe ventet digitalisering af Rejsekortet.

- Det er første skridt på rejsen mod digitalisering af Rejsekort. Vi ser frem til, at vi kan tilbyde endnu et produkt, som de rejsende med kollektiv transport i Danmark kan få glæde af i deres hverdag, siger Kasper A. Schmidt.

I 2022 var der cirka tre millioner aktive Rejsekort i Danmark, oplyser selskabet.

Det er således tre ud af fire brugere af den kollektive transport, der har et Rejsekort i baglommen.

Rejseplanen bruges af ni ud af ti rejsende i den kollektive trafik i forbindelse med planlægning af en rejse, fremgår det af pressemeddelelsen.

Den nye app forventes klar i løbet af foråret. Det præcise tidspunkt er ikke oplyst.

Rejsekort & Rejseplan A/S ejes af trafikvirksomhederne i Danmark og har til formål at drive og udvikle Rejsekortet og rejseplansystemer.

/ritzau/