Tonen på de sociale medier er hård.

Det har 15-årige Nick Larsen og hans far, Tim Larsen, måttet erkende, efter et billede af Nick Larsens pegefinger sidste uge gik viralt.

De fleste har formentlig allerede set billedet, hvor den 15-årige skoleelev fra Sjælland rækker 'fuck' i baggrunden på et billede, hvor statsminister Mette Frederiksen har ladet sig fotografere foran den 9. klasse, som Nick Larsen går i.

Mette Frederiksen brugte efterfølgende billedet på sin Instagram-profil – formentlig uvidende om Nick Larsens gestus – som var svær at spotte.

Her bliver billedet, som er gået viralt, taget.
Her bliver billedet, som er gået viralt, taget. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Men den populære instagrammer Anders Hemmingsen lavede et opslag, der gjorde Nick Larsen budskab klart, og så tog historien fart.

Nick Larsen udtalte selv til B.T, at han var overrasket over, at statsministeren lagde billedet op, fordi det efter hans opfattelse var til internt brug, men at han mener, han har ret til at signalere sin utilfredshed med regeringens coronahåndtering.

Noget, han også spurgte statsministeren ind til, da hun var på besøg i klassen.

»Jeg har jo lov til at have min mening. Og det var jo ikke ondt ment, det ved hun (Mette Frederiksen, red.) jo også, ellers var billedet jo ikke kommet op.«

Flere har hyldet Nick Larsen for hans markering, men familien oplever også, at mange reagerer meget kraftigt på, at Nick Larsen valgte at udtrykke sin utilfredshed.

»Jeg har fået mange dødstrusler, men jeg har heldigvis ikke lagt så meget mærke til dem, fordi de bliver sendt til min far,« siger Nick Larsen.

Og det er Tom Larsen taknemmelig for, selv om han ikke lægger skjul på, at det er hårdt at skulle frygte for sin søns sikkerhed.

»Vi føler os ikke trygge ved, at han kan færdes i sikkerhed. Folk har også opfordret til, at man skulle møde op på vores adresse, og vi er bange for at lade Nick gå ud alene,« siger Tom Larsen.

Derfor har han også bedt Statsministeriet om at fjerne billedet af sine søn fra Mette Frederiksens profiler, og det berygtede billede er nu fjernet igen.

Socialdemokratiets pressetjeneste bekræfter over for Berlingske, at man har valgt at fjerne opslaget på anmodning af en far til en elev fra Bavneskolen.

»Socialdemokratiet har fjernet opslaget på Facebook og Instagram med billede fra statsministerens besøg på Bavneskolen i Dalby. Det sker efter ønske fra faren til en af eleverne, der oven på den efterfølgende omtale har modtaget hadefulde beskeder,« skriver Socialdemokratiet til Berlingske.

Tim Larsen håber, at sagen kan få folk til at tænke lidt mere over deres tone på nettet, og hvad de skriver til og om andre – særligt børn og unge.

»Jeg synes, det er vigtigt, at alle kan ytre sig frit, men jeg forstår ikke, hvorfor man skal opfordre til vold og komme med trusler. Slet ikke når det handler om et barn,« siger han.