Et billede af en kvindelig dansk betjent og en niqabklædt kvinde er gået viralt efter onsdagens burkademonstration på Nørrebro.

Et øjeblik blev foreviget, da 37-årige Ayah krammede en politibetjent under onsdagens demonstration mod burkaloven på Nørrebro.
Et øjeblik blev foreviget, da 37-årige Ayah krammede en politibetjent under onsdagens demonstration mod burkaloven på Nørrebro. Foto: ANDREW KELLY
Vis mere

På billedet, der er taget af Reuters-fotografen Andrew Kelly, kan man se den 37-årige niqab-bærende Ayah søge trøst hos en kvindelig dansk betjent. Det fik internettet til at koge over.

Både på Facebook og Twitter er billedet blevet delt flittigt, hvilket har affødt massevis af kommentarer og likes.

På Twitter har 535 personer kommenteret Niddal El-Jabris opslag med det krammende par. Og på Facebook har blandt andre Niels Fastrups opslag fået 220 likes og delinger.

Blandt andet skriver Heidi Asbjørn Freke og Nete Jørgensen:

Billedet fik samtidig flere til at diskturere burkaloven og brugen af burka.

Grædefærdig

Ayah talte med Reuters inden demonstrationen om loven, der nu forbyder alle burkaer og niqaber i det offentlige.

Ayah var grædefærdig, da Reuters mødte hende inden demonstrationen.
Ayah var grædefærdig, da Reuters mødte hende inden demonstrationen. Foto: Andrew Kelly
Vis mere

»Det er ikke det Danmark, vi kender. Jeg kan ikke gå ud, når jeg har lyst. Jeg har børn. Hvordan skal jeg kunne hente dem ved bussen, i skolen og ved toget?« siger Ayah til Reuters.

Politiet i øjenhøjde

Politiforbundet mener, at det er i orden, at en betjent hjælper en af de demonstrerende kvinder, da de skal være i øjenhøjde med befolkningen.

»Jeg mener, det ville være en katastrofe, hvis man – ligesom nogle steder i verden – er bange for at gå til politiet,« siger Claus Oxfeldt til Politiken.