Styrelsen for Patientsikkerhed har netop udsendt en anbefaling om at lukke alle skoler i postnummer 6000 i Kolding.

Det fremgår af en besked, som Kolding Realskole har sendt ud til samtlige elever. En besked, som B.T. er i besiddelse af.

Det betyder, at skolen er lukket i uge 8.

Fredag formiddag præciserer skoleleder på Kolding Realskole, Wilhelm Hallum, i en SMS til B.T.:

»Den officielle udmelding fra Styrelsen for Patientsikkerhed lader vente på sig,« siger han og uddyber:

»På Kolding Realskole fastholder vi dog udmeldingen om nedlukning grundet den høje smitte i Kolding. Vi er en stor midtby skole der modtager børn fra alle dele af kommunen og følger derfor smitten meget nøje. Med fokus på børn og personales sikkerhed ser vi ingen andre muligheder. Vi vurderer løbende situationen.«

Dermed genoptager skolen fjernundervisningen for 0. til 4. klasse.

Eleverne, der lige nu holder vinterferie, skal altså ikke tilbage i skolen på mandag.

Ifølge Jydske Vestkysten er Kolding kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed også i dialog om at lukke alle daginstitutioner i postnummer 6000 i uge 8.

Anbefalingen om at lukke kommunens skoler kommer efter, at smittetallet i Kolding Kommune de seneste 14 dage er steget markant.

Og en stor del af de smittede, har den britiske virusvariant B117, som er mere smitsom.

Det betyder, at Kolding nu er den kommune i landet, som har andenflest smittede per indbygger den seneste uge.

Kolding og Ishøj er lige nu de to kommuner, der har allerflest nye smittede per 100.000 indbyggere.
Kolding og Ishøj er lige nu de to kommuner, der har allerflest nye smittede per 100.000 indbyggere. Foto: Statens Serum Institut
Vis mere

Helt præcist har Kolding Kommune konstateret 214 nye tilfælde per 100.000 indbygger den seneste uge – kun overgået af Ishøj, som har 219 nye smittede per 100.000 indbyggere.

Og mens incidenstallet er faldet de seneste dage i Ishøj, er det gået den stikmodsatte vej i Kolding, hvor incidenstallet steg fra 190 til 214 fra onsdag til torsdag.

Udviklingen bekymrer Viggo Andreasen, der er matematisk epidemiolog og lektor på RUC.

»Ser vi et eksempel mere som dette, så skal vi spørge os selv, om det er for risikabelt at lukke skolerne op for de små. Jeg vil mene, at dette lokale smitteudbrud er en kraftig advarsel om, at der foregår noget med smitte af B117 blandt børn, som vi ikke har set med den gamle coronavirus,« siger Viggo Andreasen til DR.

Smitten er nemlig især udbredt på skoler og daginstitutioner. Det betyder, at kommunen nu opfordrer til, at børn ned til 1 år bliver testet for corona, skriver TV 2.

»Vi har måtte konstatere, at smitten har bredt sig til flere daginstitutioner. Man kan vælge om børnene skal lade sig teste i hals eller næse, og det er en frivillig opfordring. Det er grænseoverskridende for forældre, og vi ved, det er en udfordring for dem, der skal teste,« siger børn, uddannelse- og arbejdsmarkedsdirektør Michael Petterson i Kolding Kommune til TV 2.

Styrelsen for Patientsikkerhed vil fredag formiddag hverken be- eller afkræfte, at de anbefaler skolerne at lukke. Meldingen lyder, at de udsender en pressemeddelelse om situationen i Kolding senere fredag.

Kolding kommune kan fredag formiddag heller ikke kommentere yderligere på en eventuel ny nedlukning af skoler og daginstitutioner.