Der er stor jubel i Kerteminde. Den fynske by er nemlig blevet nævnt som en af Europas 20 skjulte perler af selveste National Geographic.

Det er i den nyeste udgave af Traveler Magazine i National Geographic, at den fynske by får plads på den flotte liste. Kerteminde og de andre skjulte perler over hele Europa får flotte ord med på vejen af det berømte rejsemagasin.

»Disse overraskende landsbyer er omgivet af mystik, badet i historie og behageligt hengemt og afsides fra de traditionelle turistruter,« skriver National Geographic.

De små, skjulte byer, som guiden fremhæver, har hver deres hemmeligheder at byde på, og Kerteminde er ingen undtagelse.

Regentparret på en karettur under deres besøg i Kerteminde tirsdag den 4 juni 2013.
Regentparret på en karettur under deres besøg i Kerteminde tirsdag den 4 juni 2013. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Blandt andet fremhæver National Geographic byens blomstrende kulturliv i starten af 1900-tallet, hvor mange impressionistiske malere slog sig ned i Kerteminde.

National Geographic nævner Kerteminde sammen med småbyer i Frankrig, Spanien, Italien og Holland. Og i Kerteminde er det svært at få armene ned over den gode nyhed:

»Det er simpelthen så skønt. Jeg er ikke overrasket over, at man har bemærket os, men jeg utrolig beæret og stolt over at være en del af det fællesskab,« siger Dorte Frandsen, Turistchef i Visit Kerteminde - en del af Haven ved Havet.

Kerteminde er første gang nævnt som 'Kertemunde in Pheonia' i 1350, hvor en købmand fra Lübeck donerede 5 mark til byens kirke.