Mistanken om smitte med ny coronavariant på Aalestrup Skole er nu bekræftet.

Tidligere fredag fortalte B.T., at Styrelsen for Patientsikkerhed mistænkte, at en lærer på skolen kunne være smittet med omikronvarianten.

Fredag aften bekræfter Styrelsen for Patientsikkerhed så overfor B.T., at der er tale om den nylige – og muligvis mere smitsomme – variant.

På grund af mistanken om smitten har skolen allerede sendt alle elever og lærere hjem.

'Aalestrup Skole bliver ud fra et forsigtighedsprincip nedlukket til og med tirsdag i næste uge – altså i alt tre skoledage', skrev Vesthimmerlands Kommune på Facebook torsdag eftermiddag.

»Nu skal vi planlægge, hvordan vi får skolen genåbnet ud fra den viden, vi har nu,« siger Morten Lund, direktør for Børne- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune, fredag aften til B.T – efter smittetilfældet på skolen blev bekræftet.

Han vil dog gerne løfte lidt af sløret for, hvad der skal til, før skolen kan genåbne:

»På 6. dagen skal lærer og elever have en negativ test. Det er adgangsbilletten til at kunne komme tilbage igen.«

Morten Lund fortæller desuden, at kommunen i morgen holder møde om genåbningen af Aalestrup Skole.

I Facebookopslaget fra Vesthimmerlands Kommune torsdag fremgår det også, at skolen allerede har været i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, hvorfor skolen kommer med en række anbefalinger:

'Vi anbefaler alle at blive PCR-testet lørdag og mandag, fordi det er 4. og 6.-dagen efter sidste mulige kontakt med den smittede lærer, som vi i samme ombæring ønsker rigtig god bedring'.

Sundhedsstyrelsen skriver, at de ved mistanke eller bekræftelse om smitte med omikronvarianten sætter gang i en mere omfattende smitteopsporing.

'Vi anbefaler både de nære kontakter samt de nære kontakters nære kontakter, uanset vaccinations- eller tidligere smittestatus, at gå i selvisolation og blive PCR-testet på dag 1, 4 og 6', fremgår det af styrelsens hjemmeside.

Her kan man også læse, at de nære kontakter samt de nære kontakters nære kontakter kan ophæve deres selvisolation igen efter et negativt svar på den sidste test på dag 6.

Aalestrup Skole har i indeværende skoleår 280 elever og 35 medarbejdere. Samlet set er 315 børn og voksne dermed sendt hjem.

Statens Serum Institut oplyser fredag, at 18 danskere er bekræftet smittet med covid-19-varianten omikron.

Varianten giver ifølge den sydafrikanske sundhedsstyrelse, NICD, højere risiko for at blive smittet sammenlignet med andre coronavarianter.

Andre læser også