Der har det seneste døgn været en stigning i antallet af indlagte på landets sygehuse, så der nu er det højeste antal coronapatienter i en måned.

Det viser onsdagens tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Antallet af indlagte er det seneste døgn steget med 18 til 237. Det er det højeste siden 1. marts. Derudover er der registreret 614 nye smittetilfælde.

De danske sundhedsmyndigheder forventer, at antallet af indlagte vil stige i forbindelse med den seneste runde genåbning, der blev effektueret tirsdag efter påske.

Selv om antallet af indlagte er steget, er antallet kun på omkring en fjerdedel af, hvad det lå på, da sygehusene var mest belastede med coronapatienter i starten af januar.

Mens det samlede antal indlæggelser er steget, er der færre af de mest behandlingskrævende patienter.

Antallet af intensivpatienter er faldet med 4 til 34. Heraf er 22 så syge, at de er tilkoblet en respirator. Det er 4 færre end tirsdag.

De 614 nye smittetilfælde er fundet blandt 186.275 PCR-prøver.

Det giver en positivprocent på 0,33 procent, hvilket er i den lave ende af, hvad den har ligget på de seneste måneder, hvor den de fleste dage har svinget mellem 0,30 og 0,50 procent.

Men det er svært at sammenligne med tidligere, fordi teststrategien har ændret sig - blandt andet fordi man nu skal bruge et negativt testsvar for at komme til frisøren eller massøren.

Derfor er der langt flere, som lader sig teste, og når man tester flere, der ikke har symptomer, vil positivprocenten forventeligt gå ned.

Der er det seneste døgn registreret tre nye dødsfald. Det betyder, at Danmark har 2435 coronarelaterede dødsfald under pandemien.

/ritzau/