Selvom komikeren Amin Jensen for godt to måneder siden blev varslet dagbøder, hvis ikke han fjerner sin 9,6 kvadratmeter store reklameskærm fra taget på sit hus, har han ikke fået en eneste bøde endnu. Skærmen er stadigvæk på taget. De manglende bøder hidser ham op.

»Det her har udviklet sig til en farce,« siger Amin Jensen:

»Giv mig så de bøder, så vi kan få det afgjort!«

For at forstå hvorfor Amin Jensen nu decideret beder politiet om at sende ham bøder, skal vi godt to år tilbage i tiden.

Amin Jensen opfordrer nu åbent politiet til at sende ham dagbøder.
Amin Jensen opfordrer nu åbent politiet til at sende ham dagbøder. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Vis mere

I januar 2017 satte Amin Jensen et 9,6 kvadratmeter reklameskilt op på taget af sit hus, der vender ud mod Gammel Køge Landevej i Hvidovre.

Amin Jensen ville både bruge skærmen til at reklamere for sine egne shows og til at sælge reklamespots.

Men skærmen generede en række naboer, som klagede til Hvidovre Kommune, der fluks krævede, at Amin Jensen tog skærmen ned igen.

Det nægtede Amin Jensen. Han søgte om at få skiltet lovliggjort, hvilket blev afvist af kommunen. Den afgørelse klagede han over - og fik i efteråret 2018 medhold.

Amin Jensen har sat et billboard op ved sit hus ud til Gammel Køge Landevej i Hvidovre. Reklameskærmen har givet anledning til to års tovtrækkeri med Hvidovre Kommune og politiet.
Amin Jensen har sat et billboard op ved sit hus ud til Gammel Køge Landevej i Hvidovre. Reklameskærmen har givet anledning til to års tovtrækkeri med Hvidovre Kommune og politiet. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Men på det tidspunkt havde Hvidovre Kommune allerede meldt ham til politiet for ikke at følge deres første afgørelse om at pille skærmen ned.

Efter Amin Jensen fik medhold i sin appel, droppede politiet retsmødet om sagen. Men en uge senere – 10. december 2018 - ringede telefonen.

»Det er så Vestegnens Politi, der giver mig et påbud om at få skærmen ned. De har før truet mig med alt muligt, men nu vil de så give mig dagbøder for hver dag, den skærm er på mit tag,« siger Amin Jensen.

Allerede dagen efter modtager han et brev fra politiet. Men det er ikke en bøde, blot en sigtelse.

Amin Jensen nægter hårdnakket at fjerne sin reklameskærm.
Amin Jensen nægter hårdnakket at fjerne sin reklameskærm. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Nu er der gået to måneder, og Amin Jensen har intet hørt fra politiet.

Han har fortsat ikke taget skærmen ned. Han har ikke modtaget dagbøder.

»Nu vil jeg have en bøde, så jeg kan tage den i retten. Lige nu er der mange, der vil reklamere på min skærm, men som ikke tør, fordi de er bange for at få problemer med politiet,« siger Amin Jensen, og uddyber:

»Jeg er fanget i et limbo. Som jeg ser det, er der to muligheder: Politiet må droppe sigtelsen og lade være med at true med bål og brand eller give mig den bøde, så jeg kan få det afgjort i retten,« siger han.

Amin Jensen er sikker på, at han vil vinde en eventuel sag med udgangspunkt i en bøde fra politiet.
Amin Jensen er sikker på, at han vil vinde en eventuel sag med udgangspunkt i en bøde fra politiet. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

B.T. har mandag forsøgt at komme i kontakt med Vestegnens Politi for at spørge, hvor Amin Jensens dagbøder bliver af. Det har ikke været muligt at træffe Vestegnens Politi.

Amin Jensen har dog sin egen teori om, hvorfor han ikke har fået alle de dagbøder, han blev ’lovet’.

»Jeg tolker det som om, at de truer og intimiderer mig og håber, at jeg fjerner den skærm,« siger han:

»Men hvis de sender mig en bøde, så ved de, jeg går i retten med det, og så bliver de til grin, for den sag vinder jeg,« siger Amin Jensen:

»De vil blive latterliggjort, og jeg tror, det er derfor, de intet gør.«

Amin Jensen lægger ikke skjul på, at sagen har rystet ham.

»Det har været en kæmpe parodi. Man mister respekten for politiet efterhånden, og det er jeg rigtig ked af.«

»Men det har været en farce, og derfor er min respekt for det offentlige system også blevet mindre.«