Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Ambassadør: Danmark kendte til risiko for Mansour-fængsling
Danske myndigheder var fuldt bevidste om, at terrordømte Said Mansour risikerede fængsling efter sin udlevering til Marokko. Det siger Marokkos ambassadør i Danmark, Khadija Rouissi, til TV2. Udvisning kan være på kant med menneskerettighederne, mener organisationer.
Læs mere her

Marokkos ambassadør i Danmark, Khadija Rouissi er her fotograferet ved sidste uges nytårskur på Christiansborg Slot i København.
Marokkos ambassadør i Danmark, Khadija Rouissi er her fotograferet ved sidste uges nytårskur på Christiansborg Slot i København. Foto: Philip Davali
Vis mere

Højesteret afsiger dom i Umbrella-sag
Højesteret ventes fredag omkring klokken 12 at afsige dom i en af de mange sager fra Umbrella-komplekset. Sagen er en del af et enormt kompleks, hvor flere end 1000 personer er enten dømt, sigtet eller mistænkt for at have delt en sexvideo med en 15-årig pige og flere 15-årige drenge.

Regionsrådsformænd: Reform er en trussel mod folkelig kontrol
Det må ikke blive et mål i sig selv, at regionerne skal nedlægges. Sådan lyder budskabet i en kronik i Politiken, hvor pennen er ført af samtlige regionsrådsformænd i Danmark. De fem regionsrådsformænd kritiserer i skarpe vendinger den mulige nedlæggelse af de danske regioner.
Læs mer her

Formanden for Dansk Regioner, Stephanie Lose. (Arkivfoto)
Formanden for Dansk Regioner, Stephanie Lose. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger
Vis mere

Handelssamtaler mellem USA og Kina rykker et niveau op
Efter tre dages samtaler tidligere denne uge mellem embedsfolk fra Kina og USA ser forhandlingerne om at få løst handelsstriden mellem de to lande ud til at rykke op på et højere niveau. Kinas topforhandler ventes således at rejse til Washington senere på måneden for at fortsætte drøftelserne.
Læs mere her

Tidligere Trump-advokat skal afhøres offentligt i Kongressen
Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen får 7. februar mulighed for at forklare sig over for USA's Kongres. Cohen blev i december idømt tre års fængsel. Blandt andet for at sørge for betaling til to kvinder for at holde mund med oplysninger, der kunne skade Donald Trump under valgkampen i 2016.
Læs mere her

Donald Trumps tidligere personlige advokat, Michael Cohen.
Donald Trumps tidligere personlige advokat, Michael Cohen. Foto: Brendan McDermid
Vis mere