Har du handlet med kryptovaluta hos Copenhagen Bitcoin, kan dine oplysninger ligge i de helt forkerte hænder.

Sådan lyder en dyster advarsel fra den danske bitcoin-forhandler, der mandag har lukket sin side ned, efter en »menneskelig programmeringsfejl« har forårsaget et alvorligt sikkerhedsbrud.

»Vi må desværre meddele, at coicu ApS, der driver www.copenhagenbitcoin.dk, 27. januar 2023 blev opmærksom på et brud på datasikkerheden vedrørende de personoplysninger, vi opbevarer på kunder, som har udfyldt vores KYC-formular,« står der blandt andet.

Codicu ApS, som står bag siden, ved angivelig ikke, om en tredjepart har nået at få fingrene i de udsatte data – men hvis det er tilfældet, kan de mulige konsekvenser for kunder »eksempelvis være identitetstyveri og tab af privatliv«, lyder meldingen.

De lækkede data omfatter alt fra brugernes navne og cpr-numre til mere private oplysninger som indtægtskilde, månedlig bruttoindkomst og forventet handelsomfang – informationer, Codicu ApS efter eget udsagn indsamler for at opfylde sine »forpligtelser i henhold til hvidvaskloven«.

Selskabet opfordrer derfor kunder til at »være opmærksomme« og kontakte politiet, hvis man mistænker, at ens personoplysninger bliver misbrugt.

»Fejlen skyldes en beklagelig menneskelig programmeringsfejl. Fejlen blev omgående rettet, og sikkerheden blev dermed reetableret, umiddelbart efter vi blev opmærksomme herpå,« skriver Codicu ApS.

Bruddet er meldt til Datatilsynet, skriver Codicu ApS.