Lyt til artiklen

Der er sket en alvorlig bådulykke i Italien, hvor fire danskere har været involveret.

Det bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice over for B.T.

Ulykken har ifølge italienske medier resulteret i et dødsfald, mens en person er savnet. Begge er italienske statsborgere.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at ingen danskere er omkommet eller meldt savnet i forbindelse med ulykken. De pårørende til de involverede danskere er underrettet.

'Udenrigsministeriets Borgerservice og ambassaden i Rom er i kontakt med de pårørende og yder konsulær bistand i sagen', oplyses der til B.T.

Ifølge det italienske medie la Repubblica skete ulykken lørdag omkring klokken 17.20 mellem øerne Argentario og Giglio. Øerne er placeret i Toscana-regionen på den italienske vestkyst.

Mediet skriver videre, at det er en mand, som er afgået ved døden, mens en kvinde meldes savnet. Derudover fire kommet til skade, hvoraf en person, den mest alvorlige tilskadekomne, er blevet fløjet med helikopter til et hospital i byen Grosseto.

Ifølge myndighederne er der cirka 100 meter dybt der, hvor ulykken skete, og hvor kvinden forsvandt.

Ifølge mediet Agenzia Italia er den indlagte mand uden for livsfare, men han ligger fortsat til observation.

De tre andre er blevet bragt til et hospital i Orbetello.

Ulykken skulle være sket ved kollision mellem en motorbåd og en sejlbåd.

Ifølge italienske medier befandt de fire danskere sig på motorbåden, som lagde sig på siden, mens seks personer fra Rom befandt sig i sejlbåden.

Italienske myndigheder har nu igangsat en undersøgelse, der skal klarlægge de nærmere omstændigheder. De indledende undersøgelser tyder på, at danskernes båd sejlede med autopilot, skriver det italienske medie Rai News.

Ifølge la Repubblica er dog tvivl om hvorvidt sejlbåden, som næsten brækkede over i to, havde ret til at sejle sin linje, eller om det i stedet var motorbåden med danskere, som havde retten.

Det står og falder nemlig ved, om sejlbåden havde hejst storsejlet, hvilket i så fald giver sejlbåden retten til den linje, som de sejlede - hvis altså sejlbådens motor heller ikke kørte samtidig med.

Ifølge Rai News efterforskes sagen som uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse, men tekniske undersøgelser pågår fortsat.

Grundet tavshedspligt i personsager har Udenrigsministeriets Borgerservice ikke yderligere oplysninger om ulykken.

Begge både er beslaglagt af italienske myndigheder.

B.T. følger sagen.