Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Alabama vil forbyde aborter også ved voldtægt og incest
Senatet i den amerikanske delstat Alabama har natten til onsdag dansk tid godkendt et lovforslag, der vil forbyde stort set alle aborter, herunder aborter i voldtægtssager og ved incest.
Læs mere her

Foto: CHRISTOPHER ALUKA BERRY
Vis mere

Samuelsen: Løkke kopierer socialdemokratisk overbudspolitik
Udenrigsminister og partileder Anders Samuelsen (LA) angriber statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for at svigte det borgerlige Danmark. Det skriver Jyllands Posten.
Læs mere her

Udenrigsminister Anders Samuelsens valgplakater.
Udenrigsminister Anders Samuelsens valgplakater. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Corbyn og May dæmper krise om brexit
Premierminister i Storbritannien Theresa May og lederen af arbejderpartiet Labour, Jeremy Corbyn, førte tirsdag aften 'nyttige og konstruktive drøftelser om brexit'. Downing Street oplyser samtidig, at en brexitaftale vil blive forelagt de britiske parlamentarikere igen i uge 23.
Læs mere her

Leder af Labour, Jeremy Corbyn. (Arkivfoto)
Leder af Labour, Jeremy Corbyn. (Arkivfoto) Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

Bredt flertal vil ændre offentlighedslov efter et valg
Et bredt flertal af røde og blå partier er parate til at ændre offentlighedsloven fra 2013 ved at fjerne de paragraffer, som ifølge Ombudsmanden har skabt mere lukkethed i ministerierne. Det rapporterer Radio24Syv.
Læs mere her

Boris Johnson risikerer retssag for påstande om EU
En dommer i London skal i næste uge beslutte, hvorvidt der er grundlag for en retssag mod tidligere udenrigsminister Boris Johnson for at have fremsat urigtige påstande om EU. Det skriver The Guardian.
Læs mere her

En dommer skal i næste uge afgøre, hvorvidt der kan rejses sag mod Boris Johnson, tidligere udenrigsminister, for påstande, som han fremsatte om EU i 2016. (Arkivfoto)
En dommer skal i næste uge afgøre, hvorvidt der kan rejses sag mod Boris Johnson, tidligere udenrigsminister, for påstande, som han fremsatte om EU i 2016. (Arkivfoto) Foto: Andrew Yates
Vis mere

Venstrefløj og DF vil have opgør med politikerpension
De pensionsordninger, som politikerne har på Christiansborg, er ifølge SF 'urimelige'. Derfor skal der gøres op med pensionsvilkårene, hvilket Enhedslisten, Alternativet og Dansk Folkeparti erklærer sig enige i. Det skriver Politiken.
Læs mere her

Putin: Trump ønsker et bedre forhold til os
Den russiske præsident, Vladimir Putin, sagde tirsdag ved et møde med den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, at Rusland og USA er parate til at udvikle et bedre forhold.
Læs mere her

Den russiske præsident Vladimir Putin. (Arkivfoto)
Den russiske præsident Vladimir Putin. (Arkivfoto) Foto: ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE
Vis mere

Flere brevstemmer ved valget kan være skidt for demokratiet
Fra onsdag kan man stemme til folketingsvalget 5. juni. Hvis man vel at mærke brevstemmer. Det valgte et stigende antal danskere at gøre ved folketingsvalgene i 2011 og 2015.
Læs mere her

Det er blevet populært at brevstemme, men det er ikke nødvendigvis godt for demokratiet, mener en valgforsker. (Arkivfoto)
Det er blevet populært at brevstemme, men det er ikke nødvendigvis godt for demokratiet, mener en valgforsker. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere