Lyt til artiklen

Klimabevægelsen Extinction Rebellion holder fra fredag og en uge frem oprør for klimaet flere steder i København, beretter TV 2 Lorry.

- Vi starter kæmpestort med at omringe Slotsholmen ved at blokere for alle broerne til øen.

Sådan skriver klimabevægelsen Extinction Rebellion, der på dansk betyder ’oprør mod udryddelse’, på deres Facebook-side.

Fra fredag og en uge frem vil Extinction Rebellion lave flere aktioner rundt omkring i København, og ifølge klimabevægelsen, vil de fredag omringe Christiansborgs Slotsplads kl. 12.00.

Det vil de gøre ved at blokere samtlige broer til Slotsholmen, hvor de vil nægte at flytte sig – en aktion, som Københavns Politi har for øje, oplyser politiet til TV 2 Lorry.

- Vi er opmærksomme på, at gruppen (Extinction Rebellion, red.) laver happenings i dag, og vi vil være stede, fortæller Københavns politi til TV 2 Lorry.

- Vi vil selvfølgelig sørge for, at trafikken kan glide så let som muligt, og at der ikke kommer udfordringer. Hvis der kommer udfordringer, så melder vi det ud, fortæller Københavns politi til TV 2 Lorry og påpeger, at de ikke har nogen forventning om trafikalt kaos.

Klimabevægelsens aktioner har tidligere skabt trafikale problemer i København, hvor aktivister fra Extinction Rebellion spærrede en vej ved Kongens Nytorv.

Denne demonstration førte til en indgriben fra politiet, der foretog anholdelser.

Københavns Politi ønsker ikke at gå i detaljer om deres operative beredskab ved fredagens aktion fra klimabevægelsen.

Aktivisterne fra Extinction Rebellion har på deres Facebook-side lavet et program for ugens aktioner. Udover fredagens aktion ved Christiansborg vil aktivisterne fra klimabevægelsen lørdag afholde klimamarch ved Israels Plads i København.

Derudover har Extinction Rebellion planer om én stor aktion om dagen i løbet af ugen med forskellige temaer.