»Konflikten mellem Israel og Palæstina kan få betydning for finansmarkederne, hvis det eskalerer, og vi kommer til at se andre lande som Iran og Saudi-Arabien, der blander sig.«

Sådan lyder det fra Michelle Nørgaard, der er senior aktiestrateg i Jyske Bank, i torsdagens udgave af Euroinvestors podcast, Millionærklubben

For lidt over en uge siden gik Hamas, der har rødder i Palæstina, til angreb på Israel, og selvom den genopblussede konflikt har sendt chokbølger ud i hele verden, så er effekterne begrænsede med økonomiske briller på. 

Hvis man kigger på de to parter med finansmarkederne og økonomien for øje, så er det essentielle, hvor meget olie, de hver især producerer, og hvor stor betydning det har for verdensøkonomien. Og der producerer de ikke så meget, forklarer aktiestrategen.

Ugen efter angrebet fra Hamas, der satte konflikten i gang, så man at olieprisen steg, men det var primært grundet usikkerheden, og det var ikke noget, der for alvor hang ved, tilføjer hun.

»Det, markederne holder øje med nu, er, om de andre store olieproducerende lande blander sig. Selvom det kan lyde kynisk; så når der ikke sker en yderligere eskalering, er det ikke noget finansmarkederne kigger nærmere på,« siger Michelle Nørgaard.

Hvis der er flere olieproducerende lande, der indblandes i konflikten, så kan det være, at udbuddet af olie bliver påvirket, mens efterspørgslen vil forblive den samme, og det vil få prisen til at stige.

Det vil gavne energiaktierne, og det er blandt andet derfor Jyske Bank har valgt at overvægte energiaktier lige nu, forklarer aktiestrategen.