Lyt til artiklen

Nye fup-mail forsøger at lokke dine personlige oplysninger ud af dig.

Klik ikke på denne mail.

Så kort lyder advarslen fra Mit Digitale Selvforsvar.

»Mailen er svindel og humbug – din Apple konto er ikke i fare for at blive deaktiveret,« står der i advarslen.

Sådan ser beskedens indledning ud.
Sådan ser beskedens indledning ud.
Vis mere

Mailen, der er i omløb i øjeblikket, udgiver sig for at være fra Apple ID. Her påstår svindlerne, at din Apple konto bliver deaktiveret, hvis du ikke svarer på mailen inden for 24 timer.

Advarslen blev sendt ud på appen Mit Digitale Selvforsvar klokken 11.24. Den er udviklet af Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden.

»Denne meddelelse er at informere dig om, at din Apple-konto er blevet midlertidigt låst, indtil du kan validere dine Apple ID-oplysninger på filen,« står der i den falske mail.

Ifølge Mit Digitale Selvforsvar har mailen kun et formål. Nemlig at få dig til at glemme al sund fornuft og presse dig til at afgive personlige oplysninger gennem linket i mailen.

Det er efterhånden et ofte brugt trick fra hackernes side at sende mail som denne ud til et stort antal modtagere. Oftest kan man afsløre den falske mail på den afsenderadresse, der står som afsender. Mailen kan også være dårligt formuleret, hvilket et stort selskab som Apple formentlig aldrig ville sende ud til deres kunder.