Lyt til artiklen

Skal du have Viagra, skal du have en recept.

Sådan er lovgivningen i Danmark. Og falder du over en hjemmeside, der reklamerer med receptfrie salg af potensmidler, skal du være varsom. For du risikerer at blive svindlet – eller endnu værre: Komme til skade.

Det skriver Avisen Danmark, der har talt med forbrugsorganisationen e-Mærket, som på det kraftigste advarer mod de mange hjemmesider, der dukker op og tilbyder receptfrie salg af lægemidler.

For nok ser mange af hjemmesiderne troværdige ud, men bag dem sidder ofte svindlere, og konsekvenserne af at bestille fra dem kan være katastrofale.

»Det kan potentielt åbne en lavine af dårligdomme at handle derfra. For nu har de dine kortoplysninger og dine personoplysninger. Det kan blive misbrugt i alle mulige sammenhænge. Og pengene ryger jo et sted hen, ofte til en kriminel underverden, hvor de i værste fald kan ende med at støtte menneskesmugling og terrorisme, lyder det fra Sabine Aae, seniorjurist speciale i it-kriminalitet hos e-Mærket, til Avisen Danmark.

Derudover kan lægemidlerne, såfremt man modtager dem, potentielt være farlige.

Mediet fremhæver således, at Lægemiddelstyrelsen tidligere har fundet eksempelvis giftstoffer, rester af gipsvægge og syre i beslaglagt potensmedicin.