Tirsdag kom det i Retten i Aalborg frem, at også Aarhus Statsgymnasium, ifølge anklagemyndigheden, har været et konkret mål for et skoleskyderi.

Og ligesom tilfældet var med Tilst Skole, har heller ingen på Aarhus Statsgymnasium forud for retssagen mod den 27-årige nordjyske mand, der er tiltalt for at have planlagt at dræbe flere børn i skoleskyderier i Nord- og Østjylland, haft kendskab til, at den uhyggelige sag ville komme til at vedrøre dem.

Derfor er det også en yderst chokeret rektor, B.T. snakker med tirsdag.

»Jeg har ikke hørt noget om det, før jeg blev ringet op. Det er svært. Min første reaktion er, at jeg bliver dybt rystet og chokeret. Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig. Jeg er chokeret,« fortæller rektor på Aarhus Statsgymnasium Dorte Fristrup.

Under retssagen, der tirsdag kører på andendagen, lyder det, at den 27-årige i sit manifest beskriver, at han besøgte Aarhus Statsgymnasium, som han har rekognosceret på.

Adspurgt om, hvorfor det lige skulle være Aarhus Statsgymnasium, svarer tiltalte:

»Det skulle være et stykke væk fra det, jeg kendte.«

»Men jeg fik et virkelighedschok derude.«

Han forklarer i retten, at han 'bare gik rundt på skolen' og fandt ud af, at det ville blive sværere at skyde folk på sin egen alder.

Til dette hæfter rektoren sig ved, at ingen elever har været udsat for fare under den 27-åriges besøg på skolen.

»Det er meget beroligende, at han ikke har haft våben med, da han besøgte os,« siger hun.

Det var under anklager Kim Kristensens indledning, at det tirsdag morgen kom frem i Retten i Aalborg, at Aarhus Statsgymnasium har været et af den 27-åriges mål.

Det samme har Tilst Skole, Aarhus Universitet, Borremose Efterskole, Mariagerfjord idrætsskole, en anden unavngiven folkeskole samt en sosu-uddannelse.

Tiltalte søgte blandt andet informationer på, hvornår skolerne åbnede.

Derudover havde tiltalte indtastet adskillige søgninger på, hvordan man udfører et masseskyderi – og hvordan man køber våben på det mørke internet.

Ud over hvilke skoler, der var mål for den mulige massakre, kom det frem, at den 27-årige havde lavet et 178-siders manifest, der skulle fremlægges samtidig med den såkaldte 'V Day'. V'et står for vengeance, det engelske ord for hævn.

Manifestet er inddelt i flere kapitler: Planlægning, mit had, geografi, min dagbog og citater.

»Mit mål er at slå så mange mennesker ihjel som muligt, inden jeg dør. Det er min hævn mod menneskeligheden,« læste Kim Kristensen op fra det omtalte manifest i retten.

Derudover blev der oplæst flere gruopvækkende beskrivelser op om, hvordan den 27-årige ville dræbe børn.

»Børn er uskyldige, men det bliver de ikke ved med at være. Det er forebyggende, og jeg mener, det er bedre at forebygge,« lød teksten blandt andet, som Kim Kristensen læste højt.

Den tiltalte nægter sig skyldig.

På Aarhus Statsgymnasium er rektoren og resten af medarbejderne nu i gang med at informere alle eleverne på skolen.

»Jeg har lige orienteret lærerne, som er på vej rundt i klasserne, og så skal vi have kontaktet alle dem, som ikke på skolen i dag af den ene eller anden årsag, så det kommer til at tage et stykke tid,« forklarer hun.

Du kan følge hele sagen live på B.T her,

Andre læser også