Randersvej er hård nok i sig selv, men prøv at bestige den med feber og tilstoppet næse.

Det er virkeligheden for de aarhusianere, der bor i midtbyen, som må hoppe på jernhesten, når coronasymptomer kræver en PCR-test.

Som det ser ud nu, er der nemlig relativt begrænsede muligheder for at få en vatpind i halsen – modsat vatpindene i næsen, som du efterhånden kan få ni forskellige steder i Aarhus.

De fleste, der bor i Aarhus C, må derfor bestille PCR-test bag Skejby Sygehus på Tyge Søndergaards Vej 953. Og det betyder også en fem-seks kilometers cykeltur op ad bakke for mange.

Dagens smittetal er over 1500 i Aarhus – så kommer der snart et PCR-testcenter i midtbyen?

Tidligere i pandemien var det eksempelvis muligt at blive testet i Søauditoriet i Universitetsparken.

Men det ønske kan aarhusianerne vist godt skyde en hvid pil efter.

Region Midtjylland oplyser nemlig til B.T., at der ikke er planer om at etablere et PCR-testcenter i Aarhus Midtby.

Testcentrene er placeret, så det er muligt at komme dertil både i bil og med offentlig transport. Regionen kan ikke sikre testcentre inden for gå afstand for alle borgere, lyder det.

»Vi må ikke oprette flere PCR-prøver end dem, vi laver nu – det er Statens Serum Institut, der styrer hvor mange PCR-prøver, vi må lave,« siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, til B.T.

Kunne man dele det op? Så nogle prøver laves i midtbyen?

»Det kunne man måske godt, men jo mere man deler det, desto vanskeligere bliver det at have stor fleksibilitet,« siger Ole Thomsen.

Han mener, at testcentret på Tyge Søndergaards Vej er godt placeret ved siden af sygehuset, blandt andet også fordi hospitalsmedarbejdere har behov for PCR-test.

»Det ville være bekvemt, at det lå tættere på byen, men vi har også et medarbejderhensyn, og i øjeblikket er der knappe ressourcer i sundhedsvæsnet.«

Han henviser til, at man også skal en tur til Skejby, hvis man skal til vagtlæge eller på skadestuen, og at der i øvrigt er gode muligheder for offentlig transport derud.

Desuden påpeger han, at det også er muligt at blive PCR-testet i Viby på Søndervangs Allé. Derudover kører regionen rundt og tester plejehjemsbeboere i kommunen.

I dag kører omkring 20 biler ud om dagen – han forventer, at man vil opruste til omkring 30 biler.

»Så vi har ikke kræfter til at planlægge et tredje sted i Aarhus eller flytte det ind til Aarhus Midtby lige nu,« siger han.

Aarhusianerne må altså klare turen på cykel eller gåben, alternativt med offentlig transport, hvis ikke man har bil.

I Aarhus V er det desuden muligt at blive PCR-testet i et begrænset tidsrum om mandagen, mens det er muligt om fredagen uden tidsbestilling i Tilst.

I City Vest er det muligt uden tidsbestilling lørdag og søndag.

Du kan finde alle testcentrenes adresser og åbningstider her.

Andre læser også