Aarhus Kommune har besluttet at give bygningen Søsporten på Aarhus Lystbådehavn et løft.

Det kommer ikke kun husets vandsportsforeninger til gavn. Renoveringen af bygningen kommer også resten af borgerne i Aarhus til nytte.

Som et nyt bæredygtigt tiltag har Aarhus Kommune besluttet, at så mange materialer fra ombygningen som muligt bliver genbrugt.

De forurerende materialer vil blive sorteret, men resten skal genbruges.

Det betyder, at de oprindelige mursten, toiletter, døre og andre byggematerialer kan blive dine.

Kommunen vil ved ombygningen nemlig opsætte en container, hvor aarhusianere frit kan tage for sig af de ikke-forurenede byggematerialer, der egner sig til byggeprojekter i hjemmet.

Bünyamin Simsek,  der er rådmand for Teknik og Miljø, påpeger, at byggeri er en af de store klimasyndere. Derfor håber han, at tiltaget kan vise vejen for andre byggerier.

»Vi håber, at ombygningen af Søsporten kan blive en inspiration for fremtidige byggerier i kommunen, og dermed også hjælpe os et skridt nærmere CO2-neutralitet i 2030,« siger han i en pressemeddelelse.

Aarhus Kommune ejer Søsporten og har afsat 22 millioner kroner til projektet. Rabih Azad-Ahmad, der er rådmand for Kultur og Borgerservice, glæder sig over det bæredygtigte tiltag.

»Jeg er altid glad, når byens idrætsfaciliteter får et tiltrængt løft. Søsporten har i den grad haft brug for en modernisering, og det har vores lokale vandsportsklubber fortjent. At ombygningen er sket med genbrug af byggematerialer gør det endnu bedre.«

»Ombygningen af Søsporten viser, at vi kan slå to fluer med ét smæk. Vi kan både afhjælpe manglen på tidssvarende idrætsfaciliteter og samtidig gøre noget godt for klimaet,« siger han i en pressemeddelelse.