Der er det seneste døgn registreret 520 nye smittetilfælde i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

De seneste smittetilfælde er fundet på 154.698 PCR-test i de offentlige testcentre og på sygehusene. Andelen af positive test - positivprocenten - er på 0,34.

Dermed ser de seneste ugers relativt stabile udvikling ud til at fortsætte. De sidste to uger har antallet af daglige smittetilfælde svinget mellem 400-600, mens positivprocenten har været mellem 0,3-0,5.

Derudover er der fundet 119 positive tilfælde i 52.053 lyntest onsdag. Det er uvist, hvor stort et overlap der er mellem de positive PCR-test og lyntest, og derfor kan tallene ikke bare lægges sammen.

Det seneste døgn er antallet af indlagte med coronavirus på landets hospitaler faldet med otte til 217. Det tangerer det laveste niveau af indlæggelser siden starten af november.

Der er det seneste døgn registreret fire nye dødsfald. Dermed har Danmark samlet registreret 2374 dødsfald det seneste år.

De seneste tal viser også, at den britiske variant udgør langt de fleste nye smittetilfælde.

I sidste uge udgjorde den britiske variant tre ud af fire nye smittetilfælde. Da der er en vis forsinkelse på de tal, fylder varianten mere på nuværende tidspunkt.

Antallet af påbegyndte vaccinationer er det seneste døgn 12.822, og dermed har 479.252 personer i Danmark fået første stik. Det svarer til 8,2 procent af befolkningen.

188.169 har fået begge stik. Det svarer til 3,2 procent af befolkningen.

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle over 16 år, der vil vaccineres, kan være færdigvaccineret 27. juni.

/ritzau/