Lige nu er mindst 5.000 fjernvarmekunder i Kalundborg uden varme og varmt vand.

Det fortæller pressechef ved Kalundborg Forsyning William Ejsing.

»Vi er i højeste beredskab og alle mand er kaldt på dæk for at løse det,« forklarer William Ejsing.

Problemet er, at Asnæsværket ikke kan levere varme, fordi der er problemer med forsyningen fra Ørsted.

Kalundborg Forsyning er i fuld gang med at forsøge at etablere en midlertidig varmeforsyning, og de opdaterer løbende deres fjernvarmekunder på sms.

»Alle forsyninger har på et eller andet tidspunkt stået i en eller anden møgsituation, men det er frygteligt, det skal ske, når det er så koldt,« siger William Ejsing.

Han fortæller, at Kalundborg Forsyning gør alt for at udbedre og mindske skaderne her og nu, men at det ikke er muligt at sige, hvornår der igen er varmt vand i hanerne og radiatorerne i Kalundborg.

Kunderne skal dog ikke være bekymrede for, at der opstår frostskader og lignende.

»Det fjernvarmevand vi sender ud er koldere (omkring de 45-50 grader), og derfor oplever folk, at det kan være svært at varme vand op og få varme i huset,« siger William Ejsing.

Det afhænger nemlig af, hvornår forsyningen fra Ørsted igen er genoprettet.

Kraftværkschef Flemming Wilson Zinckernagel oplyser i en mail, at Asnæsværket fredag aften omkring klokken 18:30 blev ramt af en teknisk fejl i en skinne.

»Fejlen er blevet lokaliseret og der har hele natten været arbejdet intenst på at forsøge at udbedre havariet,« fremgår det.

Da der er noget leveringstid på de komponenter, som skal bruges til at udbedre skaden, kan anlægget først være tilbage i normal drift i løbet af en til to dage.

Så længe skal Kalundborg dog ikke vente på varmt vand og varme.

Der er nemlig blevet arbejdet intenst på at etablere en midlertidig løsning, og det er ved at være på plads.

»Det er forventningen at varmen vil være genetableret i løbet af et par timer, og at værket sammen med Kalundborg Forsyning derved vil kunne dække hele fjernvarmebehovet i Kalundborg,« skriver Flemming Wilson Zinckernagel.