Det er ikke ofte, at man kan komme så eksotiske steder på spejderlejr som Sydkorea, men vejrguderne har på ingen måde været med 430 danske spejdere.

Først blev området i det vestlige Sydkorea omkring Saemangeum ramt af en voldsom hedebølge, og nu har arrangørerne været nødsaget til at aflyse spejderlejren før tid, så blandt andet de danske spejdere forlader lejren allerede i dag.

Det fortæller Celine Jagd, der er en af spejderlederne med på tur.

»Spejderne pakker telte sammen, pakker taskerne og rengør lejrpladsen for skrald, så vi ikke efterlader noget.«

»Vi forlader lejrområdet klokken 20 sydkoreansk tid i dag,« siger Celine Jagd fra Sydkorea, hvor urene er syv timer foran.

På den danske delegations Facebook-side har spejderlederne orienteret i et opslag, der får støtte fra forældre og bedsteforældre, der blandt andet kalder det en 'klog beslutning' at drage mod Seoul før tid.

Årsagen er ikke hedebølgen, men orkanen Khanun.

Ifølge CNN forventes det, at orkanen kan medbringe op mod 150 millimeter regn, mens kraftige vindstød vil kunne skabe store problemer for den enorme spejderlejr, Jamboree, der afholdes hvert fjerde år.

Alle omkring 36.000 deltagere fra 156 lande skal mod Seoul tirsdag morgen, har myndighederne og arrangørerne i Sydkorea oplyst.

Selvom lejrpladsen giver minder om en festivalplads, må man antage, at mængden af alkohol har været noget lavere blandt de 36.000 deltagere.
Selvom lejrpladsen giver minder om en festivalplads, må man antage, at mængden af alkohol har været noget lavere blandt de 36.000 deltagere. Foto: Anthony Wallace/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Men den danske delegation tager med busser mod Seoul allerede om få timer.

»Alle 430 danske spejdere rejser i busser mod Seoul. Vi får en ny lejroplevelse i andre omgivelser, hvor vi kan lave aktiviteter sammen med de andre spejdere, som også forlader lejren,« skriver Celine Jagd.

Hun oplyser desuden, at de endnu ikke har mærket noget til den voldsomme blæst.

»Men de har haft det varmt på grund af hedebølgen,« lyder det.

Gennem weekenden valgte både amerikanske og britiske spejdere at forlade lejren på grund af en hedebølge, der lovede temperaturer helt op mod 37 grader for de teltboende spejdere.

Sydkorea indsatte militærlæger, ekstra personale og tilbød busser med air condition. Ifølge CNN besøgte næsten 1.300 personer lejrens hospital søndag.

Ingen af de 430 danske spejdere har dog skullet indlægges, lyder det.

»Vi vidste, at Sydkorea var varmere end Danmark, og derfor har alle fået udleveret solhat, paraply, vandflaske og solbriller. Vi har husket hinanden på skygge, solcreme og masser af vand og elektrolyt-vand. Lejren har indsat kølebusser, gratis is, koldt vand og flere skyggemuligheder,« forklarer Celine Jagd

Hun forsikrer, at spejderne stadig er glade og fulde af gåpåmod, indtil de rejser hjem til Danmark mellem 12. og 14. august.