For anden dag i træk er der konstateret over 3000 nye coronatilfælde.

Det seneste døgn er der registreret 3075 nye coronatilfælde i Danmark, oplyser Statens Serum Institut (SSI) fredag i sin seneste opgørelse.

De 3075 smittetilfælde er det næsthøjeste antal, der er registeret i løbet af et døgn i SSI's daglige opgørelser.

De nye smittetilfælde er fundet på baggrund af i alt 109.220 prøver. Også det er det næsthøjeste antal prøver i løbet af epidemien.

Positivprocenten - andelen af positive test i forhold til antallet af prøver - er for det seneste døgn opgjort til 2,82 procent. Det er det højeste i den tid, der har været fri adgang til test i Danmark. Det er dog kun marginalt højere end de seneste dage.

Eksempelvis var positivprocenten i torsdagens opgørelse 2,81 procent. Det var baseret på det højeste antal prøver og positive test nogensinde. Konkret blev der registreret 3132 positive test ud af 111.358 prøver.

Til rekorderne hører det, at der i dag testes i langt større omfang end i foråret.

Statens Serum Institut har før vurderet, at antallet af daglige smittede ville have været på 3600-3700 om dagen i slutningen af marts og starten af april, hvis man dengang havde kunnet teste 80.000 om dagen.

I fredagens opgørelse er antallet af indlagte opgjort til 361. Det er en stigning på 19 personer i forhold til torsdagens opgørelse.

Af de 361 indlagte er 48 på intensiv, hvoraf 27 får hjælp fra en respirator.

Ifølge SSI er der registreret ni nye dødsfald blandt coronasmittede. Dermed er i alt 927 døde siden slutningen af februar, mens de havde virusset i kroppen.