Omorganisering og besparelser betyder, at over 100 ansatte står til at stoppe inden for regions it-område.

137 medarbejdere i Region Hovedstaden, der arbejder med it, står til at miste deres job på grund af besparelser.

Det oplyser Region Hovedstaden til Ritzau.

Det er Region Hovedstadens Center for IT og Medicoteknologi (CIMT), der skal gennemføre ændringer og omlægninger, som fører til opsigelserne.

89 af medarbejderne bliver opsagt, mens 48 medarbejdere har taget imod en frivillig fratrædelsesordning.

Regionen har tidligere varslet, at 150 medarbejdere, som også tæller ledere, stod til at miste deres nuværende job. Centeret har hidtil haft lidt over 1150 medarbejdere.

Men det er altså endt på 137 medarbejdere, inklusive frivillige fratrædelser.

Omlægningen kommer, i forbindelse med at regionen står til at skulle spare omkring 80 millioner kroner. Pengene skal føres over i andre dele af regionen.

Ifølge Mette Harbo, der er konstitueret direktør i CIMT, sker ændringerne blandet andet for at hjælpe sundhedsvæsenet.

- Vi ser stigende priser til medicin. Vi er udfordret på nye sygehusbyggerier, og samtidig er vi også på it-området noget hårdt presset i forhold til stor stigning i licenser.

- Det er blevet dyrere at drive det helt basale it. Samtidig ser vi ind i en region, hvor de både vil mere på psykiatriområdet, medicinområdet og nye byggerier.

- Så den her øvelse bliver i virkeligheden ikke udløst kun af it. Den bliver udløst af et generelt presset sundhedsvæsen, hvor vi selvfølgelig skal bidrage ind til det, siger Mette Harbo.

I alt har it-centeret ansvar for cirka 700 systemer i regionen. Det gælder for eksempel røntgen, laboratorie og udstyr såsom CT-scannere.

Den primære besparelse kommer ifølge Mette Harbo fra Sundhedsplatformen, der er Region Hovedstadens største it-system og også bruges af Region Sjælland.

Her står 65 medarbejdere til at miste deres job. Det svarer til 25 procent af dem, der sidder med Sundhedsplatformen.

Mette Harbo siger, at CIMT har været i dialog med alle hospitaler, og at konklusionen er, at der er færre ønsker til nyudvikling af platformen, mens flere ønsker hjælp til at få mere ud af de systemer, der er.

- Vi laver nogle skift, som gør, at vi i virkeligheden skal kunne håndtere det med lidt færre mennesker, siger hun.

/ritzau/