»Han bliver straffet for noget, jeg har gjort.«

Sådan lyder det fra Line Hansen, hvis søn i mandags - hvor han fyldte 11 år - blev smidt ud af sin tyske skole i Tønder, Ludwig Andresen Schule, fordi hun havde udtalt sig kritisk om den i medierne.

Det fortæller hun til TV 2.

Sagen kulminerede i slutningen af november, da en af lærerne på skolen blev idømt et års fængsel for vold mod ti elever på skolen - heriblandt den 11-åriges lillebror på ni år.

Da dommen var faldet, udtalte 41-årige Line Hansen til JydskeVestkysten, at hun var forarget over den måde, ledelsen på skolen havde håndteret sagen på.

»Hvis ledelsen havde reageret på advarsler fra os forældre for over et år siden, kunne dele af sagen være undgået,« sagde hun i den forbindelse.

Den ni-årige lillebror var allerede taget ud af skolen, da retssagen begyndte, men den 11-årige storebror var glad for skolen og for sin 4. klasse.

Men i mandags fik familien at vide, at han efter ferien ikke længere er velkommen på skolen.

'På vegne af bestyrelsen for Ludwig-Andresen Schule skal jeg venligst meddele, at skolen opsiger samarbejdet. Det betyder, at du efter skoleferien skal finde en ny skole til din søn. Når man er forælder på en fri grundskole, er det nødvendigt at udvise loyalitet over for skolen, ligesom det er nødvendigt at bidrage til et positivt samarbejde', lyder det ifølge JydskeVestkysten i det brev, som skolens formand og næstformand for bestyrelsen havde sendt til Line Hansen i mandags.

Line Hansen fortæller til TV 2, at hun synes, det 'er helt forkert', at sønnen bliver straffet for noget, hun har gjort. Hun har derfor tænkt sig at skrive både til skolen, til kommunen og til undervisningsministeret og klage.

Til JydskeVestkysten forklarer formanden for skolen, Jesper Jessen, at det kræver 'gensidig tillid, og at forældrene vil samarbejde med skolen, ledelsen og lærerne', hvis man har et barn på skolen. Hvis der - ifølge ham - ikke er grundlag for det, kan 'barnet ikke være på vores skole'.

Han slår dog fast, at den 11-årige dreng ikke har gjort noget galt.