Storslået musik, glimtende konfetti og masser af klapsalver.

Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at kronprins Frederik havde vundet finalen i en vietnamesisk udgave af 'X Factor'. Men det var bare indvielsen af byggepladsen, der skal danne rammen om Legos nye CO2-neutrale fabrik i Binh Duong-provinsen, der ligger en times kørsel fra megabyen Ho Chi Minh City.

Den danske legetøjsgigant bruger 7,5 milliarder kroner på at opføre den nye fabrik, og kronprins Frederik skulle være med til at tage det første spadestik på byggepladsen.

Da Kronprinsen blev introduceret på scenen af speakeren, glemte han som den eneste at rejse sig op og vende sig om. I stedet blev han siddende ned under det store bifald.

Kronprins Frederik tager første spadestik til en CO2-neutral Lego-fabrik under et erhvervsfremstød i Binh Duong, Vietnam, torsdag 3. november 2022. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Kronprins Frederik tager første spadestik til en CO2-neutral Lego-fabrik under et erhvervsfremstød i Binh Duong, Vietnam, torsdag 3. november 2022. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Men kronprins Frederik tog revanche, da han sammen med Legos CEO, Niels B.Christiansen, tog det første spadestik på byggepladsen. Og som dansker tabte man kæben under denne seance.

Pludselig gik storslået musik i gang, og glimtende konfetti regnede ned over alle deltagerne. Det mindede mere om et stort tv-show end indvielsen af en byggeplads.

Det er den grønneste Lego-fabrik til dato – den er CO2-neutral, og taget er udstyret med solceller, så fabrikken får gavn af det tropiske solskin i det sydlige Vietnam.

Onsdag besøgte kronprinsesse Mary Thanh Nghi Primary School i det nordlige Vietnam, hvor hun mødte børn i alderen 9-10 år, der er en del af Legos 'Build the change'-workshop.

Kronprinsesse Mary deltager i Legos 'Build the Change'-workshop på Thanh Nghi Primary School i Hà Nam-provinsen i Vietnam, onsdag 2. november 2022. Kronprinsparret er på erhvervsfremstød i Vietnam 1.-2. november i Hanoi og kronprins Frederik 3. november i Ho Chi Minh City. Besøget sætter især fokus på bæredygtig energi og energieffektivisering. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Kronprinsesse Mary deltager i Legos 'Build the Change'-workshop på Thanh Nghi Primary School i Hà Nam-provinsen i Vietnam, onsdag 2. november 2022. Kronprinsparret er på erhvervsfremstød i Vietnam 1.-2. november i Hanoi og kronprins Frederik 3. november i Ho Chi Minh City. Besøget sætter især fokus på bæredygtig energi og energieffektivisering. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Efterfølgende talte B.T. med en af eleverne på skolen om mødet med Kronprinsessen.

»Jeg er meget glad og meget stolt over at have mødt Danmarks kronprinsesse. Jeg synes, hun var meget smuk,« sagde Ni, ni år, der er elev på skolen i det nordlige Vietnam.

B: T. følger kronprinsparrets erhvervsfremstød i Vietnam.