Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Kronprinsparret blev hyldet på de sociale medier, da parret lørdag lagde et billede ud hjemme fra stuen på Fredensborg, hvor parret så en forestilling fra Det Kongelige Teater.

Men det er ikke kun kongehuset, der kan klappe i hænderne over de rosende ord. Også Det Kongelige Teater har oplevet et sandt boom i antal streaminger.

Det oplyser Det Kongelige Teaters kommunikationsdirektør, Magnus Restofte.

»Vi kan helt sikkert mærke en effekt. Vi havde knap 4.000 danskere, der så med live sammen med kronprinsparret, hvilket er 40 gange flere afspilninger, end vi plejer at have på en aften,« fortæller han.

Der var især stor interesse for at streame forestillingen 'Højskolesangbogen', som var den forestilling, som kronprinsparret valgte at se.

Og selvom streamingen er gratis og dermed ikke giver en økonomisk indsprøjtning til teatret, der indtil videre har lidt et tab på 55 millioner kroner grundet coronakrisen, så glæder den store fokus alligevel Magnus Restofte.

»Det er godt for kunsten og kulturen og dermed også godt for os, når kronprinsparret viser, at man kan støtte kulturen på trods af de svære tider, vi alle er i lige nu. Det viser, at kulturen skaber fællesskab, og at vi er nogle, der kæmper med, at vi endnu ikke kan få lov til at åbne op,« siger han.

Modsat storcentre, højskoler og andre institutioner er kulturinstitutionerne endnu ikke blevet en del af regeringens genåbning af Danmark. Og det er hårdt for kulturlivet, der efterhånden er hårdt ramt.

»Vi er jo ramt af, at vi ikke kan komme til at spille vores forestillinger,« siger Magnus Restofte.

Det Kongelige Teater valgte at aflyse hele den resterende del af indeværende sæson allerede i marts, da Mette Frederiksen lukkede Danmark. Sæsonen skulle ellers have varet frem til juni.

Nu satser teatret i stedet på den kommende sæson, der starter 1. september.

»Vi håber, at der er lys for enden af tunnelen, så vi kan åbne på den ene eller anden måde i slutningen af sensommeren,« siger Magnus Restofte.

Det kræver dog, at regeringen også lemper restriktionerne for forsamlinger og afstand. For det er lidt svært at øve til en forestilling, hvis man ikke må samles mere end 10, eller hvis man ikke kan være tættere på hinanden end en meter.

»Vores udfordring er, om vi overhovedet må komme ind i vores sale og øve, for hvis vi ikke kan det i juli og august, så bliver det svært at åbne til tiden. Vi krydser fingre for, at det går den rigtige vej, og at smittespredningen falder,« siger Magnus Restofte.

Det Kongelige Teater oplyser, at det blev kontaktet direkte af kronprinsparret, som ønskede at sætte fokus på kunsten og kulturen. Parret valgte, at det skulle være forestillingen 'Højskolesangbogen', som man ville opleve sammen med danskerne.

B.T. har forespurgt kongehuset, om der var en særlig grund til kronprinsparrets valg, men det har ikke været muligt at få en kommentar. Dog har der altid været en tæt forbindelse mellem kongehuset og Det Kongelige Teater, der blev opført under Frederik V.

Andre læser også