I en intern jobannonce på Buckingham Palace står der ifølge express.co.uk, at den engelske prins og hertuginden af Cambridge annoncerer efter en super-husholderske, som skal kunne alt fra rengøing og madlavning til tøj-vask og hundeluftning.
I en intern jobannonce på Buckingham Palace står der ifølge express.co.uk, at den engelske prins og hertuginden af Cambridge annoncerer efter en super-husholderske, som skal kunne alt fra rengøing og madlavning til tøj-vask og hundeluftning. Foto: ANDREW WINNING
Vil man gerne arbejde for den engelske prins William og hans hustru Kate skal man have hænder og hoved skruet godt på, for det er lidt af en blæksprutte, som det kongelig par søger.

I en intern jobannonce på Buckingham Palace står der ifølge express.co.uk, at den engelske prins og hertuginden af Cambridge annoncerer efter en super-husholderske, som både skal stå for rengøring, pudse sølvtøj, vaske tøj og stå for Kates garderobe. Herudover skal der laves lidt mad, løbes ærinder, og personen som får stillingen skal også gå ture med parrets hunde.

Ifølge express.co.uk står der i annoncen, at husholdersken skal ‘yde en høj standard inden for husholdning for de kongelige højheder hertug og hertuginden af Cambridge.

Og annoncen fortsætter:

‘De vigtigste arbejdsopgaver er: Sikring af at alle områder af boligen til alle tider er rengjort og holdt i en høj standard. Pleje og vedligeholdelse af HKHs personlige beklædning, pudsning af sølvtøj og glas og vask af tøj.’

Desuden står der, at husholdersken skal 'være indstillet på at løbe ærinder, tilberede enkelte måltider, når der er brug for det og tage sig af og gå ture med hundene. Et gyldigt kørekort er essentielt.’

Men kravene stopper ikke her:

‘Fokus på detaljer sammen med en fleksibel og pro-aktiv tilgang til tingene er essentiel. Ansøgeren skal udvise stærke organisatoriske færdigheder og have  fremragende mundtlige og skriftlige kommunikationsevner og evnen til at arbejde på egen hånd, og som en del af en multi-disciplineret team.’


Da parret i høj grad værner om deres privatliv, er ‘diskretion, loyalitet og pålidelighed i højsædet.


Men ifølge den engelske avis vækker de mange høje krav og de mange forskelligartede opgaver forargelse.

En kilde, som den engelske avis Sunday Express kalder en ‘royal insider’, siger til avisen:

- Det er uhørt, at en enkelt person bliver bedt om at udføre så mange opgaver. Det er tydeligt at hertugen og hertuginden vil sørge for at få noget for deres penge af den person som får jobbet. Der står i annoncen, at ansøgeren vil være forpligtet til at arbejde ekstra, og det kan ansøgerne de da æde deres hat på, at de kommer til.

Ifølge avisens kilde har mindst 15 personer allerede ansøgt om jobbet.

- Det er almindeligt at folk som er ansat som husholdere, også skal lave lidt mad i ny og næ. Men lufte hunde og være chauffør? Og så kommer der snart en baby, som måske også får betydning for opgaverne. Det er uden fortilfælde, siger den anonyme kilde til avisen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.