Pressen var mere pågående end ellers under pressemødet i Frederiks IXs Palæ. Men dronningen undveg med vanlig elegance.

Se & Hør ville gerne vide, om Dronningen selv ville spare på Kongehusets midler, på samme måde som hun opfordrede danskerne til at gøre i forbindelse med finanskrisen.

B.T. ville vide om Daisy vil opfordre gavegivere i forbindelse med jubilæet til at give til velgørenhed i stedet for, og Jes Dorph ville på TV2 seernes vegne vide, om Dronningen egentlig kender noget til almindelige menneskers liv.

Men Dronningen undveg de brandfarlige emner, der kunne bringe Kongehuset på eventuel glatis.

- Vi lever alle som vi nu kan, ud fra de midler vi nu har, og vi rutter ikke med de midler der nu er stillet til rådighed. Det vil vi fortsat gøre, svarede Dronningen på det første spørgsmål.

Spørgsmålet om velgørenhed faldt ikke i god jord, og måtte gentages så Daisy lige kunne tænke sig om. Til sidst svarede Dronningen lidt vaklende:

- Gaver er jo ikke noget jeg forlanger.,Men der er ikke givet noget endnu, der er tænkt på den måde. (som velgørenhed. Red.)

Jes Dorph fik et direkte svar på sit spørgsmål:

- Jeg tror jeg ved mere om almindelige menneskers liv, end de fleste går og tror, svarede Margrethe, der også blev spurgt om hun ville give et godt råd til Statsministeren, hvor til hun grinende svarede, at hun aldrig kunne drømme om, at blande sig i politik.

- Hvis jeg havde et godt råd til hende, så vil jeg nok nøjes med at sige det til hende - helt privat.