Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Frederiks ungdomsven løfter på låget for prinsens private rejsehemmeligheder.

Kronprins Frederik med rygsæk som campist med liggeunderlag og sovepose.

Det er svært at forestille sig, for dem der kender Frederik som officiel Kronprins, men ikke desto mindre er det en af Kronprinsens små private hemmeligheder.

Indtil nu.

I fredagens udgave af Børsen Weekend løfter prinsens tætte ven, Holger Foss, for en flig af mennesket Frederiks hidtil ukendte og private hemmeligheder.

Holger Foss mødte Kronprins Frederik, gennem sin mor, der gik til hofbal hos Dronning Margrethe på Amalienborg, og når kongefamilien opholdt sig i Århus, var Holger en oplagt legekammerat for den jævnaldrende Frederik, som han har kendt siden de begge var kun ti år gamle, fortæller Børsen Weekend.

Den i dag 42-årige Holger Foss, der er salgsdirektør i Tieto Danmark, og stadig tæt ven med Kronprinsen, afslører også, at Frederik boede på vandrehjem, da de sammen turede incognito rundt i USA i en gammel udbanket Cadillac Convertible til 2.500 dollar, efter studietiden i Århus.

- Vi fik shinet Cadillac'en en lille smule op, pakkede to rygsække, to liggeunderlag, og en kasettebåndoptager, og en tyk adressebog med alle mulige mennesker, vi kunne ringe til på vejen og så kørte vi, beretter Foss.
 
På turen ud i det blå USA sov de to venner blandt andet i bilen, camperede i en nationalpark og overnattede hos helt almindelige amerikanere, som de mødte undervejs:

- Vi kom til at bo på vandrehjem, på en ranch i Nevada, hos en mormonfamilie i Utah, vi camperede i en nationalpark, og vi boede inde i bilen ved Graceland (Elvis Presleys hus), fordi det regnede så meget, fortæller Holger Foss til Børsen Weekend. 

Turen varede halvanden måned, hvor Prinsen var næsten incognito:

- Det gode ved både Århus og USA var, at folk måske nok vidste, hvem Frederik var, men så var det også det. Dengang havde vi vores frirum, fortæller Holger Foss.

Andre læser også