Dronning Margrethe er tilbage på benene og klar til at holde sankthansaften i Tivoli, efter hun torsdag meldte afbud til at deltage i Rasmus Jarlovs indsættelse som ny erhvervsminister.

Danmarks overhoved har nemlig angiveligt fået det bedre, efter hun, ifølge kongehusets kommunikationsafdeling, torsdag måtte overlade sin søn kronprins Frederik at tage imod den nye erhvervsminister på Amalienborg på grund af ondt i ryggen.

»Vi har ikke modtaget noget afbud, så der er ikke ændret på planerne. Vi ser frem til besøg af dronning Margrethe og hendes søstre H.K.H. prinsesse Benedikte og H.M. dronning Anne-Marie, som deltager i to officielle arrangementer i Tivoli den 23. juni i forbindelse med repremieren på balletten ’Den standhaftige tinsoldat’ på Pantomimeteatret sankthansaften og uddeling af dronning Ingrids hæderslegat i koncertsalen søndag,« lyder det fra Tivolis pressechefTorben Plank til B.T..

Dronning Margrethe er klar til sankthansaften i Tivoli. Vis mere

Kongehusets kommunikationsafdeling har efter B.T.s henvendelse ikke haft lyst til at kommentere på, om dronningen rent faktisk tropper op i Tivoli – men hos Tivoli regner man altså med, at hun er frisk..

Spekulerer man, i om dronningen torsdag meldte afbud af frygt for at gå glip af Danmarks VM-kamp imod Australien, kan man tage det helt roligt. Ministermødet lå nemlig en time før kampstart, så hun sagtens kunne nå tilbage sit tv.

Det samme gjaldt så for hendes afløser kronprins Frederik, hvis hustru Mary må have været tilfreds med uafgjort i kampen imellem sit fædreland og Danmark.

Når Danmark tirsdag møder Frankrig i den sidste VM-gruppekamp kommer prins Joachim dog i problemer. Her har han nemlig programsat en overrækkelse af prins Henriks ’Europa Nostra pris’ samtidig med kick-off.