I hele sidste uge glimrede Prinsgemalen med sit fravær ved festlighederne for dronning Margrethe i anledning af majestætens 75 års fødselsdag torsdag 16. april.

Prinsgemalen havde ifølge Dronningen selv og hoffet lagt sig med en så alvorlig influenza, at han ikke så sig i stand til at være ved sin hustrus side på Christiansborg Slot onsdag aften, og dagen efter på selve fødselsdagen ved vinkescenen på Amalienborg, karetturen gennem København og ikke mindst den store, private fest på Fredensborg Slot.

Men ifølge Ekstra Bladet er den 80-årige prins Henrik nu frisk igen.

Har du billeder eller video af Prinsgemalen i Venedig, så tip BT på 1929@bt.dk

For allerede ved weekendens begyndelse slog den 80-årige prins Henrik dynen til side i sovegemakket på Fredensborg, rejste sig fra sygelejet for at rejse på ferie sydpå til Venedig i Italien.

Kongehuset har overfor Ekstra Bladet bekræftet rejsens rigtighed i en sms.

Læs også:

'Han har det bedre. Da prinsgemalen fik det bedre, besluttede han sig for at rejse sydpå', skriver Kongehusets pressechef, Lene Balleby, i en sms til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet er Prinsgemalens ferie sydpå blevet afsløret, fordi kilder har set prins Henrik gå omkring i Venedig lørdag formiddag iført vinrøde bukser og lys vindjakke sammen med to mørkklædte oppassere.