Valgkampen får Regentparret til at udskyde det planlagte sommertogt til Færøerne.

Folketingsvalget kom på tværs for dronning Margrethe og prins Henriks ellers planlagte sommertogt til Færøerne. Først blev besøget forkortet, således at Dronningen kunne nå hjem til Danmark på selve valgaftenen. Men i dag onsdag meddelte Hoffet så, at besøget er helt aflyst.

»Den afsluttende partilederdebat  på Færøerne afholdes onsdag aften (d. 17. juni, red.) samtidig med den oprindeligt planlagte festmiddag i Torshavn. De to begivenheder er svært forenelige, og derfor har Hoffet sammen med Lagmanden besluttet at udskyde Regentparrets besøg til et senere tidspunkt,« fortæller Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, til BT.

Besøget var i forvejen blevet afkortet for at nå hjem til Danmark på valgdagen, så yderligere programændringer kunne ikke tilpasses.

Flere politikere har i den forgangne uge udtrykt bekymring for, at Dronningens besøg ville kunne bruges politisk, men det er ikke grunden til aflysningen, forsikrer Balleby:

»Nej, det har det ikke. Det har hele tiden været en forudsætning for besøget, at de politiske begivenheder på Færøerne ikke måtte have direkte indflydelse på programpunkterne.«

Lene Balleby understreger, at sommertogtet har været planlagt længe inden, valget var udskrevet.

»Men det er først nu, i takt med at alle brikkerne omkring den færøske valgkamp er faldet på plads, at det har vist sig, at enderne ikke kan mødes,« forklarer hun.

Der er endnu ikke planlagt en ny dato for Regentparrets besøg på Færøerne.